lördag 3 juni 2023

Falkenloppet

Idag var det dags för Falkenloppet i Nynäshamn. 7 varv på en 10 kilometers bana skulle köras.
Den här tävlingen brukar jag kunna köra ganska bra på förut så jag hoppades i alla fall att kunna hänga med huvudklungan.
Starten gick vid 10:30 och vi var runt 25 stycken i min klass.

Jag ställde mig längst fram då jag ville komma långt fram i första kurvan så jag inte skulle fastna där.
Tog starten och fick en liten lucka efter kurvan men då jag inte ville dra något utan bara vara långt fram så vänta jag in de andra.

Redan efter några 100 meter så ryckte Per Strömblad, Sebastian Frizzo, Petter Johanson. Jag vill inte hänga med för jag skulle aldrig orka börja köra på så tidigt och i vanliga fall brukar en sådan tidig utbrytning aldrig hålla.

De gick ganska lugnt sen för teamkamraterna till de i utbrytning höll ner tempot en del och resten ville/kunde inte jaga ikapp.
Tur var det för mig då jag kände mig riktigt seg idag och hade inget tryck alls i benen.
Men på slutet av 5 varvet så börja Peter Eggersten och några till rycka ordentligt och ut på 6:e varvet orkade jag inte jaga ikapp längre.
Tappade klungan ut på 6:e varvet och fick fortsätta ensam ett tag.
På slutet av 6:e varvet kom H50-H60 gubbarna ifatt så jag hängde på den klungan. Där gick det som tur var ganska lugnt så där kunde jag hänga på där bak.

Skönt och kunna köra i mål i alla fall men lite surt att jag inte orkade hänga på huvudklungan. Det var inga supersnabba varvtider idag men jag var helt slut och de små rycken gjorde mig inte piggare.

Sen bar det iväg till mor min i Farsta där jag mötte upp resten av familjen för en sen lunch.

Får nog bli vilodag i morgon och en riktig sovmorgon för jag behöver sova lite nu känner jag.

Inga kommentarer: