söndag 7 december 2008

En stor era är förbi... Dags för nya utmaningar

I fredags så var det min sista dag på HP. Det kändes verkligen konstigt. Jag har ju trots allt jobbat där i 10år och nästan blivit ett med invetarierna. Redan nu på måndag så börjar jag mitt nya jobb på Qbranch. Det skall bli riktigt spännande, första dagen blir en snabb intruduktion om hur man arbetar på Qbranch och alla verktyg dom använder. Redan på tisdag så ska jag på mitt första uppdrag. Det blev SE Banken vid Rissne. Har inte fått riktigt klart för mig vad jag ska göra där än men det kommer förhoppningsvis på måndag.
Det är grymt pirrigt kan jag lugnt säga när allt är så nytt. Helt nya rutiner och nya arbetsätt och nya uppgifter.

HP har jag alltid haft kontroll på allt jag gör och vet alltid var jag skall vända mig om det är något som felar. Jag har vetat alla genvägar man kan ta för att få jobbet snabbt och säkert utfört och jag vet vilka jag skall ha gått till för att få det påskyndat.
Nu ska jag helt plötsligt till en helt ny värld där jag inte har tryggheten och den riktiga kontrollen än.
Men det är det som är den stora utmaningen också, att få testa på något nytt och tänka om, att inte gå i sina vanliga rutiner som jag alltid gjort. Det var faktiskt en av anledningarna till att jag sa upp mig. Jag ville få nya utmaningar, nya infallsvinklar och nya uppgifter att sätta tänderna i.
För att komma någon vart så måste jag testa nya inriktningar. Det som jag varit inne på ett tag nu är att lära mig C# och det tyckte både jag och Qbranch var en riktigt bra utmaning för mig.
Sen att få jobba med något annat företag än Ericsson som jag har gjort nu känns också riktigt kul. Nu kommer jag få lära sig hur andra stora och små företag tacklar problem och sätter upp rutiner för olika ändamål i sin verksamhet.
På måndag smäller det och jag är taggad till tusen.
Jag får tacka HP och Ericsson för dom åren jag haft med dom och allt jag lärt mig därifrån och alla kollegor som jag jobbat med.
Får tacka för den fina avskedspresenten jag fick också. Ett presentkort på Liveit. Nu ska jag ut och köra rally eller Aerobaticflyg fy fan vad coolt det kommer bli.

Har hunnit med ett konditionstest också på GIH med hjälp av Fredrik Edin. Då jag varit lite sjuk och efter all semester så hade jag inga höga förhoppningar direkt. Men se på fan jag tog rekord på maxtestet. Klarade ca 1min längre än i sommras. Det lustiga var att min syreupptagning inte var på topp. I sommras hade jag 67ml/min/kg medans jag nu bara hade 60ml/min/kg trots att jag körde på mer effekt och höll ut nästan en minut längre. Men jag fick lika mycket syra, kom upp till 11,07mmol/L, inte illa pinkat. RQ värdet hamna runt 1 när pulsen låg vid 172 slag och effekten på 337,5w så helt sämst är jag inte. Maxpulsen pressa jag upp i 193bpm. Får hoppas man kan höja syreupptaget och pressa ut ännu mer effekt fram till sommaren nu.

4 kommentarer:

Gunnar Töjren sa...

Tjenis!!! På lördag är det coffee cup igen i Sala, hoppas vi ses där!! Tommy lovar kul bana!!! Ta med lite cyklister från Spårvägen med till Sala!! Ses /GT

Anonym sa...

Hej käre ex-medarbetare!

Lycka till i framtiden med jobb och allt :-)

Björn Göransson

Anonym sa...

syreförbrukningen är beroende av effekten, vilket innebär att det är fysiologiskt orealistiskt att du körde på mer effekt med 8 ml/min/kg mindre O2. Men gratulerar till ökningen ändå :)

Per Kumlin sa...

Gunnar: Japp jag kommer upp tillsamans med Joachim.

Björn: tackar

Micke: Jag körde med samma protokoll båda gångerna så det borde stämma. Har även kört med samma protokoll på Bosön tillsammans med Guldstrand och där har jag också haft bättre uteffekt än syreupptagmen 480w och 60ml/min/kg mot 450w och 65ml/min/kg syreupptag och samma vikt. Nu var jag tillochmed lättare än förra gången. Hur förklarar du det??..;o)
Där har du något att gräva i