söndag 14 december 2008

Första dagarna på Qbranch och Coffee Cup Sala.

Den här veckan har gått i 190 känns det som. Började mitt nya jobb på Qbranch i måndags, blev en introduktionskurs på måndagen sen hade jag fått uppdrag på en gång på SEB i Rissne där jag började redan på tisdagen. Skulle ta över från en annan kille (Jonas) som också var från Qbranch men jobbade på kontoret i Göteborg.
Blev lite långt att åka för honom varje vecka så jag passade lite bättre där geografiskt.
Smälte in ganska snabbt och fint så jag tar över för honom redan i början på nästa vecka, känns bra.
Sen på fredagen så var det julfest med jobbet. Riktigt trevligt runt 250 pers kom till kontoret på Lilla Essingen för att få lite julmat och festa till. Det verkar vara en riktigt skön skara där på Qbranch. Kände bara Niklas och Anna-Karin där som jobbat med mig förut på HP i stort set men det var ingen fara alls. Kom in i leken ganska snabbt ändå....;o)

Sen på lördagen var det dags för Coffee Cup och den här gången gick tävlingen i Sala runt Tommy Olssons knutar.
Då min stackars bil inte hade något framdäck så var Joachim Lyth snäll och skjutade mig och Eva dit. Det hade snöat en hel del i Sala så Tommy hade varit och skottat banan hela fredagskvällen. Starkt jobbat.
Var inte allt för säker på formen då jag varit sjuk hela veckan. Men jag tog starten som vanligt och den här gången höll det mer än 100m i alla fall.
Lyckades hålla den 1 varv av 6 men sen tröt krafterna och Gunnar och Tommy körde om.
Körde med Joachim ett tag och efter ett par varv kom vi ikapp Gunnar som hade fått kedjeproblem. Gunnar kom ikapp och om igen och jag försökte hänga på. Lyckades ett ½ varv sen blev jag trött igen.
När det var 2 varv kvar så kom Joachim ikapp och på ett backkrön fick jag sladd och då drog han iväg. Hade ingen ork kvar utan fick se han segla iväg.
Lyckades inte köra ikapp och fick lite motivationsbrist och slog av på farten. Kändes i alla fall bra att jag lyckades hålla 1 varv, nästa gång blir det 2 och framåt april så hoppas jag vara med i leken igen.....;o)

Var en grymt rolig bana och jag fick verkligen öva in kurvtekniken. Det var 2-hjulsställ i nästan varje kurva då det var ganska djupt snö och lite småhalt och spårigt.
Fick även öva in bromsningen. Dom nya skivbrommsarna Avid ELIXIR RGhosten tar något så gröndjävligt så man får vara lite försiktig.
Vi avslutade med Lussebullar, pepparkakor och julmust hemma hos Tommy sen. Starkt kört alla som var där och grymt jobbat med banan och efterfikat Tommy det var grymt.
Idag så var det distans på schemat. Det var jag Fredrik och Karl som tog en runda ut mot Ekerö.
Riktigt fint väder och trevligt med sällskap när man ska ut och köra långt. Blev en ganska lungn och behaglig resa. Körde några skyltspurter som jag tog. Känns bra att man har den farten i alla fall nu ska man bara orka cykla fort i 1½ timma först så man får användning av den......:o)
Fick ihop 5½timme så nu är man lite mör.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skyltspurtsvinsterna kan ju till stor del bero på 50% lättare cykel också där inget lossar eller skakar ;-)Men fin tur var det!

Per Kumlin sa...

Det får du ju inte avslöja. Jag ville ju låta snabb någonstans....;o) En tur på söndag igen kanske?