tisdag 30 december 2008

Gott Nytt år.

Ja nu är året snart slut. Vad har jag lyckats med under året och vad vill jag förbättra till nästa. Jag har ju gått upp i gubbklassen i MTB och där har det gått ganska bra får jag väl säga.

Har kommit på pallplats i stort sätt alla tävlingar jag ställt upp i. Det som fortfarande grämmer mig är att jag aldrig har lyckats köra bra på ett SM i XC. Anntingen har krafterna varit helt som bortblåsta eller så har jag fått tekniska problem med cykeln. Inget undantag det här året heller. Kändes jättebra veckan innan och kunde få upp pulsen lätt och hålla hög fart. Så kom SM och helt plötsligt hade jag ingen fart alls och jag fick ta i som ett djur för att överhuvudtaget kunna skrämma upp pulsen över 160.

Men dom tävlingar jag själv tycker att jag lyckats bra med är cupavslutningen i Södertälje. På lördagen ledde jag från start tills det var 1km kvar då Gunnar kom ikapp och om och sen fastna i ett dike som gjorde att jag fick tvärrnita. Hann inte ikapp så jag slutade 2:a men racet i övrigt kändes riktigt bra.

På söndagen så utklassa jag allt motstånd i H30 som revanch och tog min första seger i XC-cupen.

SM i långlopp gick också bra. Var lite seg i starten men avancerade hela tiden sen. Kom aldrig ikapp 1:an Michael Johansson men det var inte långt ifrån. Slutade som 2:a i alla fall och det kändes bra.

2:a platsen i Borlänge tour totalt kändes helt OK också. Brukar inte vara min starka sida att köra så korta race men det var inte långt ifrån en vinst där heller 1:53min totalt efter Gunnar Töjrén som van.

DM där jag vann kändes också bra. Första gången jag fick en riktigt hög medelpuls. Hela 180 slag hade jag i medel och det är väldigt högt för mig, brukar liga runt 170 i vanliga fall. Kändes bra i benen och i tekniken också. Hade kanske inte riktigt den farten jag ville ha men det räckte till vinst i H30 och jag var bara ett par minuter efter Fredrik Edin så jag kan inte klaga ändå.
När det inte gäller cykel så är det största som hänt när jag bytte jobb. Efter att ha suttit i 10år med HP/Ericsson så tog jag äntligen modet till mig att gå vidare. Det kändes som jag ville utveklas mer och testa nya saker och även få upp lönen lite. Var lite osäker då det är lågkonjuktur, men när jag fick napp på QBRANCH så kändes det som att det skulle vara ett ganska säkert kort. Har inte ångrat mig hitills och det känns väldigt bra så beslutet var nog helt rätt tots lågkonjukturen.
Har även börjat gräva ner mig i C# under året. Målet är väl att inom en snar framtid bli en fulländad programmerare. Det har gått sakta men säkert och det har varit väldigt kul att lära sig.
Det jag vill bli bättre på till nästa år är som vanligt att bli snabbare uppför. Sen måste jag även öva på att hålla en jämnare och högre fart.,och köra lite mer ekonomiskt. Mina pulskurvor kan se ut som en kam ibland när det igentligen borde vara ett högt rakt streck.... Och det skulle vara kul att lyckas på ett XC SM också.
Utanför cyklingen så vill jag bli bättre på C#. Få mer tid till Eva och hinna med att fixa till bilen. Sen är det alltid massa småsaker jag vill hinna med men dygnets timmar räcker inte till alla gånger. Skulle vilja resa till Toronto med Eva och hälsa på mormor och morfar och kusinerna där borta. Vill även hinna med en tripp till China och träffa min bror Hans och hans fru Nellie. Vill även få tid till att träffa mina vanliga polare som inte cyklar under tävlingsäsongen. Kan ju vara kul och göra lite andra saker ibland och jag vill inte försumma dom heller. Får se om det blir någon tid och pengar över till allt jag vill göra.

Vill passa på att taka alla mina sponsorer som hjälpt mig med mitt tävlande också.
Ett stort tack till Jimmy Lindgren och Christian Glimstedt på MTBShoppen som sett till att jag fått allt jag behöver i form av cykel, kläder, sportdryck, hjälm, skor, glasögon och slitdelar.

Vill ge ett stort tack till kiropraktorn Magnus Karlsson som sett till att min rygg har varit i shack och fungerat som den skall under alla tävlingar. Jag har inte haft några problem alls med ryggen sedan jag börja träffa honom. Förut kunde jag få så ont att jag var tvungen att kliva av cykeln ibland.
Sen ett stort tack till alla sponsorer som TEAM GHOST SWEDEN har.
Ghost: För dom fina cyklarna som jag fått äran att köra på. Har tävlat med deras heldämpade RT Lecktor Worldcup och den har gått utan några som helst problem hela tävlingssäsongen. Det har bara varit att trappa och styra så har den skött resten.

Powerbar: För all sportdryck, energibars och återhämtningsdrycker som gjort att man orkat träna och tävla med full återhämtning. När tävlingstiden överstiger 1timme så måste jag ha något i mig för att kunna fortsätta i tävlingsfart och där har powerbar varit till stor hjälp.

Haga Eyewear : För alla glasögon som skydat ögonen från solljus och kvistar och stenar som annars kunnat skada en. Känns trygt att man kunnat köra genom snårig skog utan att behöva blunda.

Vredestein: För alla däcken som gjort att man kunnat hålla sig på spåret och ha bra grepp och rull. Har inte haft en enda punktering i år så kvaliten är det inget fel på då jag brukar gilla att gasa på när det är stökigt.

Shimona Nordic: För alla reservdelar och hjälmen. Alla komponenter slits för eller senare och då är det skönt att ha tillgång till kvalitetsprodukter som man vet håller.

Vittoria: För skorna som vi i teamet fått köra på. Känns kul att vi har fått speciallbäställda skor bara för teamet. Riktigt lätta och fina skor.

Four: För hanskarna som vi har kört med. Riktigt bra passform och bra grepp så man har kontroll på styret.

RSP: För olja till både cykeln och kroppen. För att cykeln ska hålla så måste den få vård av bra oljor, även kroppen måste få lite omtanke bland också.
Eva: Sist men inte minst min Älskling som stått ut med mig och mitt tävlande och som har varit med och hjälpt till med matlagning och langning ute på tälvlingarna. Hon har verkligen ställt upp i vått och tortt, vet inte vad jag skulle göra utan min älksling.
Utan er skulle jag inte kunna fortätta i samma utsträckning som nu, så ett stort tack till alla som hjälpt mig och förhoppningsviss vill fortsätta med det nästa år.
Så nu vill jag avsluta det här året och blicka framåt mot 2009.
Ha ett riktigt gott nytt år och anta nya roliga utmaningar mot 2009 det ska jag göra i alla fall.

1 kommentar:

Eva sa...

Du kan alltid lita på mitt stöd älskling!!

Puss o kram o skål o gott nytt år!!