söndag 12 juli 2009

Mörksuggejakten blev en blött historia

Eva och jag åkte upp på lördagsförmiddagen mot Rättvik för att köra Mörksuggejakten. Det var sol och fint väder i Stockholm när vi drog. Hade planer på att stanna i Falun och testa SM banorna när vi ändå skulle förbi där. När vi närmade oss Falun så bröt helvetet lös. Han där uppe skruva upp alla kranarna verkade det som och satte på elen för åskan smattra ganska fint också.
Tappa lite motivationen och hade ingen större lust att smutsa ner mig och cykeln och få en blixt i huvudet som pricken över i:et.
Vi beslöt oss för att dra vidare mot Rättvik och installera oss på Pensionatet Bruntegården. Ett fint och charmigt litet ställe.
Tog en liten runda när det var uppehåll och testade startbacken och sista kilometerna innan mål. Blöt och fint var det.
På söndagen var det dags. Det hade regnat hela morgonen och det duggade lite vid starten. Var ganska peppad ändå då jag brukar köra ganska bra i lera. Det var bara den där startbacken som var det stora problemet. När starten gick så försökte jag hålla mig ganska långt fram till backen så jag inte skulle tappa allt för mycket. Sen började den stora klättringen. Som vanligt tappa jag men jag ville försöka att inte ta ut mig för mycket så jag skulle vara helt död när jag kom upp till toppen. Hade nog inte så många H30 framför mig när jag kom upp ändå tror jag.
Sen var det en bit med grymt sugande väg på träflis och lera och lite grusväg och där höll jag min plats sen kom den riktigt roliga nedförslöppan i ren lervälling. Det var grymt kul. Jag släppte bromsarna och drog på skapligt bra och körde förbi runt 10 pers och hamna i en grupp med min teamkompis Tommy Olsson och några till. Vi körde sedan på i bra fart och det kändes ganska bra. Men efter ca 35km så kom det några backar och jag blev trött och tappa den gruppen. Lyckades köra ikapp utför men då kom så klart en backe till och jag tappa igen sen lyckades jag inte ansluta igen.
Körde själv ett tag sen kom Johan Axelsson ikapp och vi körde på ett tag och kom ifatt några. Hängde på ett tag men sen dog jag igen när det var runt 2mil kvar.
Fick lite krafter när det var 1mil kvar och körde om några på dom roliga och snabba stigarna på slutet. Kom i mål som 11 i H30. Ingen placering att skryta med. Men jag har nog aldrig kört bra på Mörksuggejakten. Den är alldeles för lätt tekniskt för mig och alldeles för backig i början för att jag ska orka hänga med. Resultat finns att se här.
Nu blir det till att ladda inför SM och hoppas jag kan göra något där.

1 kommentar:

Cykelbloggar sa...

Hallå,

Skulle Du vilja medverka på http://cykelbloggar.blogspot.com ?

Skulle var kul om Du skulle vilja vara med, skicka ett mail cykelbloggar(a)spray.se om Du tycker det är OK.

Mvh
Admin / Cykelbloggar