torsdag 30 juli 2009

Flygtur som heter duga

Då jag inte hade någon feber i morse när jag vakna och jag redan preliminärbokat flygturen för idag då jag var frisk när jag ringde på morgonen igår så bestämde jag mig för att testa lyckan.

Nu skulle det bli åka av. Jag och Eva drog iväg till Sunborns Flygplats utanför Uppsala där vi skulle möta Kurre på konstflygskolan.

Vi började med en kort genomgång av säkerheten. Det var typ här är fallskärmen, här drar du för att lösa ut den och för att komma ur planet drar du i sprinten för att häkta av dörren sen var det klart. Kort och enkelt som tur var. Hade nog inte kunnat tänka på så mycket om jag behövt hoppa av planet i luften..... Sen var det klart för avfärd.

Han började med att sakta stiga mot ca 4000 fot sen blev det åka av. Loop efter loop avlöste varandra och det blev en hel del rollar och en riktig spin. Det var hur skönt som helst.

Fick även uppleva en stall där planet gick upp i brant vinkel tills det helt tappa farten och sen svängde runt sin egen axel och störtade mot marken igen. Det här är nog en av dom grymaste upplevelserna jag varit med om. Trots att Kurre försökte köra skiten ur mig så blev jag förvånad över att det inte kändes mer när G:krafterna närma sig 5 G. Det var mest bara en härlig känsla när jag utsattes för dom härliga looparna och rollarna.
Jag fick spänna magen och benen lite när dom värsta G:krafterna tog vid för att inte tappa allt blod från knoppen men annars var allt lugnt. En del hade tydligen svimmat av dom manövrerna Kurre gjorde så det kändes kul att jag klara av det utan problem.

Fick smeknamnet Alfahanen sen då Kurre sa att dom flesta hade hållt i spypåsen vid det här laget och inte suttit och filmat helt oberört.....

Får tacka mina kära kollegor på HP för den här fina presenten. Den var riktigt grym.

Inga kommentarer: