lördag 18 juli 2009

Ytterligare ett SM som blev ett fiasko för mig.

Jag vet inte vad det är med mig och SM. Jag kan inte komma ihåg ett enda SM under alla mina år där det har gått bra för mig. Har jag inte haft betongben så har cykeln eller något annat gått sönder.
Det verkar som att antingen kommer formen före eller efter SM men aldrig under.
Det här SM:et har inte alls gått som jag tänkt. Det har varit alldeles för mycket jobb och strul runtomkring med en massa måsten som har tagit tid och tankarna från träningen dom senaste 2 månaderna som har sugit musten ur en.

XC igår startade någorlunda bra dom första 2 varven av 5 men sen fick jag psykbryt och orkade inte ta ut mig utan jag bara segade mig runt.
Det värsta var att jag inte ens kunde köra bra utför den här gången. Jag körde in i allt kändes det som och jag hitta inte flytet som jag brukar ha på dom tekniska partierna.
Mördarbacken som jag dagen innan dansa uppför lite lätt trots att det var mycket halare och blötare än under tävlingen kom jag inte uppför under tävlingen.
Allt kändes bara jobbigt.

Vet inte varför jag inte lyckas ladda mentalt inför SM. För jag känner att jag har krafter i benen men jag lyckas inte få ut det. Efter backkrön och kurvor där jag ska accelerera ut så bara rulla jag igenom helt orkeslöst. Ibland kunde jag få små ryck och öka farten lite men sen så försvann bara motivationen och jag orka inte pressa mig.

Sista 2 varven hade jag under 160 i medelpuls, det är som ett snabbt distanspass ungefär....
Jag kom i mål som en trött 10:a i H30 klassen vilket är helt värdelöst.
Här är resultatlistan för XC-SM i Falun.

Det roliga är att idag när jag var ute och körde så fick jag nästan rekordtid vid Nybohovsbacken, fick 1:50 på den branta och korta backen och 1:58 på den långa backen och sen fick jag nog rekordtid på tempobanan vid Mälarhöjdsbadet på 5:57 trots att jag fick bromsa in några gånger då det kom folk i vägen och det efter att ha cyklat i 3½ timme med Stefan Nilsson.
Varför kör jag inte så på tävlingen för???
Nu ska det bli semester 1 vecka i Bulgarien och jag ska lämna allt skit bakom mig och vila ut mig ordentligt sen ska jag vara laddad inför XC-cupen i Södertälje.

4 kommentarer:

stefan sa...

Känner igen känslan i kroppen som du beskriver helt o hållet. Det är ändå starkt att köra runt på en sån bana med tomma ben. Jag orkade inte iallafall...

Anonym sa...

Bra kämpat Per!!! Inte roligt att köra dåligt på SM. Men precis som du säger så har du ju kraften, den finns där!!! Det gäller bara att få ut den när det gäller, du spöar ju skiten ur mig då och då!!! Ses GT

Anonym sa...

Tjena!!

Är på väg att införskafa mig en ny Mtb och har spanat in mig på två olika cyklar, Treks näst värsta heldämpade samt ghosts värsta heldämpade... eftersom du kört på ghosts heldämpade så tänkte jag att du kunde ge ett utlåtande?? många har rekommenderat treks heldämpade då det ska vara en riktigt bra cykel som ej är för "svampig" som en del heldämpade kan vara...
tack på förhand!

//Björn

Per Kumlin sa...

Tack Stefan och Gunnar. Ja det är lite surt när jag inte får ner kraften till bakhjulet. Får hoppas lite semester gör susen nu. Kör hårt så syns vi i Södertälje.

Tjena Björn,
Jag tycker Ghosten fungerade väldigt bra för mig. Dock var den lite svampig om man körde med bakdämparen upplåst.
Jag körde mest med dämparen låst och då gungade den i stort sett ingenting men den tog bort alla stötar ifrån underlaget ändå så jag tyckte det fungerade bra att köra så.
Ghosten är ju mer för pengarna också.

Mvh
Per Kumlin