söndag 23 augusti 2009

Giro di Mösseberg i Falköping.

Ja i helgen har det varit landsvägstävlingar för min del. Det var Giro di Mösseberg som skulle köras i Falköping. Det var dom 2 sista tälvingarna i Kalas Cup. Hade anmält mig i Elit och det blev lite hårt för min del märkte jag.

Jag och Eva åkte ner efter jobbet. Som vanligt i år så hade jag varit lite sen med att boka boende så vi fick bo 2 mil norr om Falköping på ett ställe som hete Hornborgarsjöns stugby.
Det hade blivit lite fel i beställningen så det lilla rummet vi hade hyrt hade byts ut mot en stor 5-bädds stuga med eget kök och badrum och ett stort vardagsrum.
Vi fick det till samma pris som det lilla rummet då dom inte hade sagt något om bytet så det var riktigt bra. Nu kunde man vräka ut sig utan att behöva bry sig om att få plats med allt. Var ett riktigt mysigt ställe med egen trägård och allt så vi slog till med frukost utomhus på lördagsmorgonen. Det satt fint.

På lördagen så var det GP. Ett kort varv på 1450m som skulle köras i 50min + 2varv. Det var inga backar att tala om men desto mer riktigt tighta och snäva kurvor.
Kom långt bak i början och kände att jag hade inte rutinen och tekniken med mig idag. Körde lite för mycket MTB stuk i kurvorna och kom in alldeles för snabbt då det var kö in och fick bromsa mig ut ur kurvan i stället för att accelerera. Var inte så smart kan jag säga för när jag sen kunde börja trampa igen så var dom framme redan uppe i 40km/h, blev ett djävla trampande för att hinna ikapp. Gick lite bättre sen men då var det redan för sent då huvudklungan var långt framme.

Blev bara runt 25min körande innan jag blev varvad, men det var jag inte ensam om som tur var. Det är inte lätt att vara klen och sakna teknik.

På söndagen så var det dags för linjet. Det var 1 varv på en 104km banan och sen 11 varv på en kuperad 5.2km banan inne i Falköping. Dom första 104 km var inga problem. Var nästan inga backar alls. Det var mest små korta ryck som inte var så svåra att hänga på och lite kantvindskörning. Gick riktigt långsamt emellanåt. Det var till och med några som hann ta pisspaus.

Det verkade som alla samlade krafter till dom avslutande 11:a varven. Och det stämde för när vi kom in mot Falköping och alla backarna så trissades farten upp rejält. Lyckades hänga på ca 1 varv sen orkade jag inte mer svag som jag är. Det blev jag och några till stackare som bildade en liten klunga där bak. Vi körde på och hoppades kunna hinna i mål innan vi skulle bli varvade.
Vi kom tyvärr bara 8 varv sen kom Sebastian Balck och Lucas Persson och dundrade om så det var bara att kasta in handuken. Fältet var ganska splittrat och även idag var det ett helt gäng som fick lämna in på dom utslagsgivande varven på slutet.
Hade hoppats på att lyckas hänga med huvudklungan eller åtminstone inte bli varvad men jag är helt enkelt för svag just nu.
Resultat för Giro di Mösseberg finns här. Nu blir det till att slappa någon dag och sen ladda inför Finnmarksturen.

Inga kommentarer: