söndag 6 juni 2010

Falkenloppet

Idag var det dags att köra lite racer igen. Det var Falkenloppet som stod på schemat. Det var sen start kl15:30 och dessutom i stort sätt på hemmaplan i Nynäshamn.
Blev en lång skön sovmorgon med andra ord.

Loppet gick bra för mig. Det kändes som det inte var så många backar men på dom 10milen vi körde så fick vi ändå ihop 741höjdmeter.

Det var 10 varv som skulle köras och redan på 2:a varvet gick det iväg en liten grupp som fick upp till minuten ner till huvudklungan som jag låg i. Jag var inte så jätteaktiv i början men försökte ändå ligga topp 10 i klungan hela tiden så att jag kunde ha lite koll på vad som hände.

Den lilla klungan som dragit iväg kom inte så mycket längre än runt minuten framför oss men det var ingen som gjorde något direkt för att jaga ikapp dom.
Efter 7 varv så kom vi ikapp dom och då började det ryckas ganska ordentligt. Jag hängde på i stort sätt alla små utbrytningar och på 8:e varvet blev vi en 8:a mannaklunga som fick en liten lucka men det höll knappt ett varv.

Jag brände mig lite väl mycket på att jaga ikapp alla utbrytningar men jag hade ingen koll på vilka som skulle kunna tänkas hålla och vilka som bara var lama försök men jag ville vara långt fram så jag inte missa allt för viktiga utbrytningsförsök.

På sista varvet gick en liten grupp iväg som jag inte hängde på men det var bara runt 5 stycken och dom kom vi ikapp dom sista 500 metrarna.
Det var uppförsbacke och ganska stark kantvind upp till mål. Jag visste inte riktigt hur jag skulle ligga för att få en bra spurt. Jag satsade på vänsterkanten för att lättare komma ut och inte bli instängd men i stället fick jag dra lite för mycket i vinden. Jag var redan lite krispig i benen efter alla utbrytningsförsök på slutet men jag lyckades spurta in som 15:e man och det får jag vara nöjd med tycker jag.

Ghosten gick som en klocka och benen var med bra idag så jag kan inte klaga. Skulle kanske försökt spara lite mer på krafterna på slutet och positionerat mig lite bättre inför spurten men jag har ju inte allt för mycket vana vid stora klungspurter, speciellt inte i kantvind, så jag får vara skapligt nöjd.
Här är resultaten från Falkenloppet.

2 kommentarer:

Joachim sa...

Bra kört!http://www.funbeat.se/training/show.aspx?TrainingID=9061956

Per Kumlin sa...

Tackar. Ja det kändes bra igår. Hade inga problem att hänga med så det var skönt. Bra kört på dig också.