tisdag 29 juni 2010

Minirace och grym insulinkänsliget.

Efter min urladdning på SM så har jag gått och blivit grymt insulinkänslig. Inte så konstigt med det då jag cyklat över 20mil. Jag har i stort set knappt kört över 4 timmar i år på samma tillfälle så det blev en liten omställning.

Det brukar sitta i några dagar då jag är lite extra insulinkänslig efter ett riktigt hårt och långt pass. Men idag så verkade jag vara lite extra känslig. Kan bero på att jag gick och tog en glass på jobbet som fick mitt blodsocker att gå upp först och det är ju lite snabba kolhydrater där som kan gå ur systemet lite snabbare.

Men innan jag skulle cykla så tog jag mindre än hälften av den insulindos jag brukar ta. Tog sen en runda med CK Valhall runt Bornsjön det blev en sväng på 1 timme och 45minuter varav ca 45minuter var riktig hårdkörning och jag drog ganska mycket idag som vanligt.
Men jag började bli skapligt seg på slutet och när jag kom hem så var jag på härligt låga 2.0 i blodsocker.

Brukar inte bli så låg på ett sånt pass och jag brukar inte känna mig så pigg som jag ändå var med tanke på att mitt blodsocker var så lågt. Nu kunde jag cykla hem i lagom fart och hängde på klungan hela vägen hem. I vanliga fall med ett blodsocker på 2.0 så får jag inte runt benen.
Verkar nästan som min kropp tål lägre blodsocker ju mer insulinkänslig jag är för det har hänt liknade saker förrut.

Om det är någon som vet hur det fungerar med diabetes och skaplig styrka trots lågt blodsocker och insulinkänslighet vid hårda pass får ni gärna upplysa mig...;o)

Inga kommentarer: