söndag 11 juli 2010

Mörksuggejakten gick varken bra eller dåligt.

Då var Mörksuggejakten avklarad. Det har aldrig riktigt varit min tävling då den börjar med en grymt lång uppförsbacke där alla är pigga och snabba sen är det i stort set bara grusväg och väldigt lätta singeltracks där jag inte har någon chans att köra ifrån.
Idag var jag grymt seg upp till Vidablick, kändes som jag var toksist upp till toppen. När det äntligen bar iväg utför så skulle så klart alla framför ligga och bromsa som vanligt. Det var väldigt tighta spår så det var grymt svårt att köra om. Hamna med en skaplig grupp där även Johan Östblom var med och det var ganska bra samarbete där. Jag lätt dom andra dra på grusvägarna medans jag drog på singeltracksen som var.
Efter runt 4½-5 mil kom vi ikapp Kolmårdengänget och då höjdes farten lite gran. När det var runt 1½mil kvar drog en H30 åkare iväg och jag lyckades inte hänga på. Sen kom Fredrik från Kolmården och drog iväg också och jag orkade inte riktigt hänga på där heller då han häkta av mig i en backe.
Som tur var så kom en Åstorps åkare lite senare som jag tog hjul på och när det sen blev lite småtekniskt så var vi ikapp Fredrik igen. När det var några km kvar till mål så hade även gruppen bakom lyckats komma ikapp så nu väntades det spurtstrid delux.
Det var som tur var lite småtekniskt på slutet så jag lätt en elitåkare göra jobbet den sista km medans jag låg och villa där bakom.
Sen när det var runt 500 kvar så drog jag igång en långspurt som jag ganska lätt tog hem.
Blev tillslut 6:a tiden 2:34:40 så det var varken bra eller dåligt för mig på sen tävlingen.
Jag orkar verkligen inte vara med när tåget går upp till Vidablick så det blir grymt svårt att köra ikapp sen när det är så lättåkt. Får vara ganska nöjd ändå. Någon som inte hade svårt uppför Vidablick var Gustav Larsson.
Han tog täten uppför backen och sen drog han bara iväg på toppen och ställde av alla. Ingen lyckades komma ikapp utan han drog själv hela tävlingen och van med runt 3min. Det finns en anledning till att han har OS silver i tempo och har vunnit en Giro di Italia etapp i tempo och det är att han har ett djävla tryck i pedalerna.
Toppåkarna i Elit blev de här grabbarna.

Resultat för Mörksuggejakten hittar ni här.

Inga kommentarer: