onsdag 14 juli 2010

MTB SM Tempo

Idag var det SM tempo i Rättvik. 10km skulle köras på en smal och kurvig bana. Banan var riktigt rolig, lite för lättåkt tekniskt för min smak men många roliga kurvor. Relativt platt också med sina 89 höjdmeter på de 10 kilometrarna.
Jag var än av de första att köra och jag ladda på skapligt som vanligt i början.
Kände att det gick väldigt bra tekniskt då jag hade fart ut ur kurvorna och fick aldrig något oväntat stop eller hamna snett så där kunde jag inte ha gjort så mycket mer än vad jag gjorde. Tyvärr så var inte benen med så även fast jag kunde ta kurvorna snabbt så gjorde det inte så mycket när jag inte orka trampa sen.

Kom ikapp några på slutet och fick lite glöd igen till att börja trampa men det räckte bara till en trött 14:e plats i H30. Har dock inte gjort något alls för att vara snabb på tempot. Jag cyklade inte en meter igår och det brukar vara bra för mig att väcka benen dagen före race om jag vill vara snabb.

Jag tänkte att det var bättre och sova och få vila ut sig och väcka benen med dagens tempo till XC SM:et i morgon i stället. Hoppas det fungerar. Jag brukar ha lite lättare att ta i när jag har någon och jaga också så jag får hoppas att min lilla strategi för i morgon fungerar.
Hoppas kunna motivera mig tillräckligt och vara på hugget i morgon så att jag kan göra någonting.
Vi får se kl 14:30 i morgon vad som händer om jag är en trött filbunke eller en sprättig ärta som hänger på när tåget går.

Här har vi dagens pallplats i H30. Det var Gunnar Bäckgren som knepp guldet före Tobias Arneqvist och Michael Johansson.

Fullständiga resultaten för SM tempot i Rättvik kommer upp här sen.
En liten bonusbild på Teamkollegan Johan Östblom.

3 kommentarer:

STIZZE sa...

Jag vet inte vad du är van med, men 14 plats i hela sverige är ju inte så illa pinkat? Men lycka till imorrn!

Per Kumlin sa...

Tack. Ja har jag en bra dag så kan jag vara top 5 i alla fall, går det riktigt bra så är jag i alla fall top 3. Men på SM så är alla toppade och jag lyckas på något sett få asdålig form:-(

Daniel Eriksson sa...

Hmm, tydligen var jag så trött att jag lyckades kommentera fel inlägg. Nåja, kommentaren ovan gällde XC-racet och inte tempot. Vi syns på FMT!