söndag 9 april 2017

Coll de Femenia och Sa Calobra gjorde taco av mina ben

Idag var det dags att köra 2 lite längre backar. Vi startade lite fint vid 10 tiden igen och rullade ut mot backen ganska lugnt i ca 15 km sen bar det upp mot den första backen upp till Coll de Femenia som ät ca 7,6 km lång.
 
Där gasades det på ganska friskt men jag försökte ta det lite lugnare idag och släppte tätgruppen ganska tidigt med Isak, Jonathan, Erik, Niclas, Fredrik och Pär. Körde på i ett ganska högt tempo men försökte hålla mig runt tröskeln. På slutet så kom Stefan ikapp och jag försökte hänga på och det gick ett tag men sen gick jag på rött lite för länge och fick släppa. Kom upp på 23:07 och få vara ganska nöjd med den tiden.
 
Vi rullade sen vidare mot Sa Colabra. Det var en del backar ditt så det blev till att ligga i lite där också. Gick dock ganska lungt då vi försökte spara oss till backen.
 
Jag körde dock på lite utför till Sa Colabra då det var så fina serpentinvägar nerför där så jag fick en liten lucka. Tänkte att det är lika bra att köra på upp igen när jag kom ner så får de andra snabbingarna köra ikapp mig sen.

Körde på ganska bra i början men det höll bara i en kvart högst sen gick ridån ner och hammaren var ett faktum. Körde på lättaste växeln och tyckte det var tungt och efter ett tag så kommer Pär som fått slut på batterier till sina växlar och dundrar förbi på storkackan. Snacka om att bli avställd. Kröp upp till toppen på blygsamma 39:27 och var helt rökt. Drog i mig en hel godispåse innan vi rulla ner till fiket.
 
Satt riktigt fint med lite mat sen. Tog en stor buggete och en stor Coca Cola och en snickers innan vi drog vidare. Tog inget insulin till allt käck och i vanliga fall skulle mitt blodsocker russat iväg där men det kändes ganska bra ändå.

Vi rullade ner för backen sen blev det lagtempo sista 2,5 milen hem.
 
Var skapligt trött när jag kom hem och blodsockret var bara på 7,2 trots att jag inte tagit något insulin efter allt käk så jag lär ha varit ganska låg uppför Sa Colabra.

I morgon blir det aktiv vila och SPA så det ska bli riktigt skönt.

Inga kommentarer: