söndag 16 april 2017

Sista passet uppför Sa Calobra

Idag var det sista dagen här på Mallorca. Jag och Jonathan ville få till ett sista bergspass då fartguppen där hemma inte är så imponerande. Det blev en fin sväng mot Sa Calobra i ganska hög fart.
 
Riktigt fina vägar upp ditt. Dock så var det lite mullet idag, det har vi inte varit vanna vid då det har varit molnfritt och varmt och skönt varenda dag hittills.
 
Var fina vägar och ganska varmt så det gjorde inte så mycket. Dock vid toppen där målgången för Sa Calobra stigningen var så duggade det lite lätt och var småskylligt.
 
Vi tog av oss det som inte behövdes och rullade ner till Sa Colabra för att börja klättringen upp till toppen igen. Fast först stannade vi till nere vid havet och fotade lite för det var grymt vackert där nere.
 
Kan inte klaga på utsikten, riktigt fint där nere.
 
Sen var det dags att börja cykla upp igen. Hade inga höga förhoppningar om någon rekordtid då benen var ganska stumma efter 9 dagars hårdkörning här nere.
Kändes ganska OK i början som vanligt och tänkte jag skulle försöka köra på storklingan så länge det kändes bra.
Kom ikapp någon åkare som körde på ganska bra. La mig på rulle och villade lite och när det flackade ut så körde jag om. Dock så kom han tillbaka när det branta till igen så jag la mig på rulle igen. Sen blev jag för latt när det flacka ut igen så jag låg kvar där bak.
Det blev lite halvdan åkning då jag kunde ta det lugnt på de lättare partierna men fick slita lite mer på de branta delarna.
Benen ville inte riktigt gå på fullt idag.
Han stannade vid viadukten så jag körde själv den sista biten och hade krafter kvar att gå upp på bakhjulet vid mål.
Tiden blev 36:13 så det var inte mycket att hänga i julgranen.
Vi gasade på hemåt och ifrån macken vid Lluc så körde jag på ganska ordentligt nedför serpentinvägarna. Den sträckan är grymt rolig med många kurvor och bra asfalt.

Vi träffade på Patric på vägen hem och slog följe den sista bitten.
 
Han hade hittat ett par riktigt fina nya vägar hem via Garmin Edge 1000 GPS:en som vi hade missat förut. I stort set bilfritt och riktigt roliga att köra på.
 
Fick ihop 118 km på 4:46 timmar och över 2200 höjdmeter så det fick vara ett bra avslut på det här träningslägret.

Inga kommentarer: