söndag 2 december 2018

Smart home Philips Hue

Jag hade fått några presentkort på Webhallen när jag fyllde år så jag tänkte jag skulle sätta sprätt på dem.
Har ett tag varit sugen på att skaffa smarta lampor som man kan kan ändra ljusstyrka och färg på och styra via telefonen.
Har väll haft 2 produkter jag titta på och det är storsäljaren
Philips Hue och Lifx som är lite mindre men verkade ha fått ganska bra recentiorer. Lifx hade även fördelen att den inte behövde ha någon brygga för att kontrollera lamporna.

Sen kom bubblaren Nanoleaf light panels rhythm som såg grymt cool ut. Kan tapetsera en väg med dem och sen låta den ändra färg till musik och film man har i rummet.
Tror dock det blir mest nyhetens behag och efter ett par dagar så kommer jag inte använda den längre men det såg riktigt snyggt ut.


Det blev tillslut Philips Hue efter mycket dividerande. Den hade fått bra recentiorer för bra ljus och att vara lättanvänd och det finns mycket kringutrustning ifall jag skulle få för mig att utöka byggandet av ett smart hem.

Nu till en början blev det ett starter kit med 3 lampor, en brygga och en dimmer.

Och sen 2 packet med 2 pack Philips Hue färg E14 lampor.

Så nu har jag monterat upp det i vardagsrummet och i vårat sovrum. Gick lätt och smiddigt och det var inga problem att välja vilka lampor som skulle konfigureras för vilket rum. Det var bara att markera och sätta upp rum.


Lekte runt lite med appen och hitta Entertainment area där man skulle kunna sätta in ljuset efter bla TV:n . 
Den imponerar inte riktigt lika stort som resten av funktionerna men det var en kul liten festure.


Fint ljus blev det i alla fall i alla möjliga färger och styrkor.


Får se om jag fixar fler lampor sen. De var ju tyvärr ganska dyra så inget jag bara köper på mig. Behöver ju dock inte färg på alla lamporna, det var mest i vardagsrummet och sovrummet som jag tänkte det kunde vara myssigt att ha.


Inga kommentarer: