lördag 16 november 2019

CX Pokalen mud race i Finspång

Idag var det dags för CX Pokalen i Finspång. Det har regnat nästan hela veckan och det regnade påvägen hit så det lutade åt att det skulle bli ett riktigt lerrace.

Det blev det också. Var en riktigt hård bana där det inte gick att återhämta sig någonstans. Så fort man sluta trampa så stod man still.

Jag fick starta i andra led idag och det fick jag vara nöjd med då det bara var 5 pers per led.


Jag kom iväg bra och hängde på tätgruppen bra uppför startbacken. Sen skulle man ner och vänster över ett lerhål och där kom jag igenom bra men nästa hinder var en lerpuckel och där fastna de framför så jag kom inte igenom.

Tappade lite där men lyckades köra ikapp. Låg med bra de första varven men sen blev det mer och mer tungtrampat och jag började tappa.

När vi kört 2-3 varv så ropade de ut att vi hade 7 varv kvar. Tänkte att vafan vi ska bara köra 45 minuter det där kommer ju bli över timmen i leran här.

Men banan var riktigt rolig dock lite för tungtrampad för min del men jag slapp och springa i backarna i alla fall. Det var bara en kort trappa och ett par läpphinder där man behövde kliva av så det var inte så farligt.

Blev en 14:e plats tillslut. Tappade alldeles för mycket på slutet. Kändes som det bara blev mer och mer tungtrampat men det var nog mer formen som försvann på slutet. Fullständiga resultat finns här.

Här har vi vinnarna i B klassen. Riktigt snabba gubbar.


Blev stortvätt av Trek:en sen för den var helt genomlerig och det var gräs överallt på den.

Nu blir det att åka till Linköping och gå på Leos Lekland med Mats och ungarna. Ska bli riktigt kul.


Inga kommentarer: