söndag 20 mars 2011

Idag har jag blivit riktigt grillad

Idag har det blivit en riktigt långpass. Hängde på en Happymtbtur som starta ifrån Huddinge idag.
De skulle köra en riktigt lång och hård vända med cross. Huddinge station
Själv hade jag bara vintermtb:n men hoppades på att jag skulle orka hänga med. Har ju inte tränat på över en vecka och det här skulle bli mitt tredje distanspass på över 4 timmar i år.

Det gick ganska bra de första 3 timmarna då det gick lite lugnare. Vi körde mot Handen och vidare mot Tyresö för att sen köra längs småvägarna intill vattnet mot Årsta havsbad.
När vi skulle över en åker på runt 1 km så fick jag äntligen lite fördel av att ha en MTB, men det var ända sträckan på det här passet;-)
Fördel MTB
Det blev ganska utdraget då farten var skapligt hög och en del trilla av. Hoppas de var beredda på den farten. Bra träning fick de nog i alla fall.
Jag började känna mig lite krispig i benen också.
Trött men glad Per
När vi kom till Västerhaninge så blev det bråttom till Cafét vid Ösmo. Farten trisades upp ordentlig och jag fick nästan problem att hänga på rulle. Det var härligt hård motvind så när jag skulle upp och dra så kom jag knappt förbi han framför.
Nu började det kännas att jag inte kört så mycket distans i år, fick verkligen slita för att hänga med nu.
Det blev en Cola och 2 chokladbollar på fiket för att ladda batterierna igen. Fika i Ösmo
Sen blev det full fart igen. Det blev inte mycket dragjobb för min del då jag var riktigt seg nu.
När de tappra killarna som var kvar skulle svänga av mot Snäckatavik och fortsäta mot Södertälje så klev jag av och vände hemåt tillsammans med Björn Dolk och en till som jag inte kommer ihåg namnet på. Precis då fick jag jordens kramp i höger innelår och fick trampa med ett ben ett tag för att kunna bli återställd. Farten sjönk lite och tur var det för nu började jag vägga ordentligt.
När jag kom hem så hade jag fått ihop 5 timmar och 45 minuter och nästan 15 mil. Vet inte när jag cykla så långt sist på träning och jag vet inte när jag var så här slut sist heller. Det var verkligen fosterställning när jag kom hem. 150 i medelpuls och 4888 kalorier brända gjorde nog sitt till.
Tack grabbar för en fin runda på fina vägar i fint väder och för att ni körde skiten ur mig, det behövde jag;-)

7 kommentarer:

Tille sa...

Ja, jäklar. Benen är inte kaxiga just nu. Riktigt bra träning antar jag. Tack för idag!

/T

Per Kumlin sa...

Tack själv starkt kört idag. Fan vad du drog på slutet. Ja idag var jag inte kaxig när jag kom hem. Skit det var länge sen jag var så här trött.

STIZZE sa...

Det är ju helt sinnes att åka mtb med den där gruppen!

Per Kumlin sa...

Ha ha Stefan ja jag upptäckte det..;-)

STIZZE sa...

Jag vet inte vad ni snittade men jag mig inte ha klarat av det där med slicks ens

Anonym sa...

Ja, det var skoj att köra. Starkt att rulla omkring med mtb hela varvet, du får göra som Pilen och sätta tempobåge på styret om du ska fortsätta så :).
Bra att vi bildade en trio som bangade Kagghamra, jag hade nog kolavippat om jag fortsatt dit :)!/Micke (som var tredje snubben som vek av tillsammans med dig och B.Dolk)

Per Kumlin sa...

Ja det var en riktig genomkörare igår för mig. Tur att du och Björn hängde med för jag var inne i dimman ganska skapligt igår. Får hoppas att min racer kommer snart så jag slipper vägga så hårt;-) Tack för en fin tur.