lördag 13 maj 2017

Billingeracet avklarat

Idag var det då dags för Billingeracet, en av de mest krävande långloppen i Långloppscupen. Vi hade packat upp det mesta igår så det var bara flaggorna som skulle upp idag.
 
Blev dock inte så mycket uppvärmning för det skulle nog behövas med tanke på den långa backen som är i starten.
Fick stå längst fram i alla fall så det var skönt.
 
Idag fick jag tyvärr en katastrofall start. Orkade inte upp för backen. Vet inte vad som hänt men jag var ovanligt trött idag. När jag väll kommit upp orkade jag knappt ligga på hjul vilket aldrig brukar vara något problem i vanliga fall.
När vi kom till den snabba utförn så orkade jag inte ta mig fram utan fick ligga och halvbromsa ner.

Lyckades dock köra ifatt en skaplig klunga som jag hängde på till nästa backe. Lyckades inte ta mig förbi på de tekniska partierna där heller utan fick bara glida med och sen blev jag ifrånåkt uppför.
När vi sen kom upp mot målområdet efter halva racet så började det släppa lite och jag kunde börja ta i och hängde med bättre.

Var dock inte många som ville dra utan det var jag och 2 till som gjorde det mesta jobbet. 
När det var 2 mil kvar så kom vi in till de roliga skogspartierna och jag gick upp och körde och lyckades skaka av mig en del av klungan som legat på hjul hela tiden.
Kom tillslut ikapp en ganska stor klunga med ett gäng H40 åkare i men det var på slutet precis innan de sista backarna. De började såklart köra på uppför och jag tappade en del men jag lyckades komma ikapp några i sista utförslöpan sen var det bara den härliga strupen kvar innan mål. Lyckades spurta om en till på rakan innan mål så det får jag vara nöjd med. 

Blev lite över en minut långsammare än förra året då vinsttiden var ca 2 minuter långsammare. Så jag tappa ganska mycket i början men körde nog snabbare på slutet idag. Får ta det med mig att jag orkar köra på en längre tid men måste få upp farten i början.
Fullständiga resultat ifrån Billingeracet finns här.
Nu ska jag ladda om till morgondagens Pearl Isumi MTB i Uppsala.

Inga kommentarer: