lördag 6 maj 2017

Då var premiären avklarad Lidingöloppet MTB

Idag var det dags att inviga säsongen med Lidingöloppet MTB. En riktigt utslagsgivande bana med mycket upp och ner och en massa kurvor.
Vi var ett stort gäng ifrån CRT som skulle köra och alla var laddade inför premiären.
 
Som vanligt när det är tävling så kan mitt blodsocker åka upp och ner. Nu hade den åkt upp ordentligt och låg på 20,6 tog dock bara hälften av det insulin som jag brukar göra. 
Precis innan starten hade det gott upp till 21,2 men jag vågade inte ta något mer insulin för det har varit för många gånger jag åkt på hammaren en timme in i racet när insulinet har börjat verka ordentligt.

Fick stå i första led och det var ett gäng cyklister som skulle köra idag så det var skönt att stå långt fram.
 
Vid starten så gick det ganska lugnt som tur var men när man skulle upp vänster där det smalna av blev det hetsigt och min Team kompis Jonathan blev nertryck i diket precis framför mig så jag fick tvärnita. 
Då det började gå uppför sen så var det svårt att komma igång då det kom cyklister ifrån alla håll.

Försökte jaga ikapp men fick gå på rött en hel del och blev lite stum. Hamnade tillslut i en klunga med Tommy Hammarström, Ludvig Kitzberger, Mats Allerstrand, Jennie Stenerhag, Max Ahston och några till.
Vi samarbetade ganska bra men det var lite ryckigt ibland. Tommy var stark uppför och drog gärna på där. Som tur var så lyckades jag komma ikapp nedför som vanligt. Några tappade efter ett tag och orkade inte hänga på. 

Vi körde på bra i klungan på slutet men när vi började närma oss Bosön så drog Ludvig och Alexander iväg och jag orkade inte hänga på och ingen av de andra heller. Det blev jag och Tommy som höll upp farten sista bitten och vi kom då ikapp Jesper Andersson som hade haft problem med cykeln.
Vi delade på dragjobbet sista bitten in till mål men sen drog Tommy iväg. Lyckades komma på hjul innan 400 meters banan men kom aldrig om. Var alldeles för svårt att köra om på yttern så den spurten förlora jag.

Prispallen för damerna blev Jennie Stenerhag, Felicia Ferner och Hanna Bergman.
 

För herrarna så slog Allebike Serneke till med en trippelseger iform av Emil Lindgren, Michael Olsson och Dennis Wahlqvist.
 
Fullständiga resultat ifrån Lidingöloppet MTB finns här.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Du är bäst bra jobbat!
/ Stefan Wåhlander
Davids Pappa

Per Kumlin sa...

Tack så mycket. Körde du och David också?