måndag 8 maj 2017

Det blev en cykel till i familjen en Specialized Vita Elit Step

Eva har gott och varit lite sugen på att skaffa en cykel så hela familjen kan cykla. Idag gjorde vi äntligen slag i saken och knatta ner till min favoritbutik Cykloteket här i Häggvik.

Eva hade fluktat in på en Specialized Vita Elit Step som hon testade. Var lite i valet och kvalet om det skulle bli en i storlek M eller L men efter några varv på en L så tyckte Eva att den kändes bäst då storlek M var för kort.
 
Eva vile ha en ny hjälm och Shimano PD M324 pedaler med SPD på ena sidan och vanliga på andra. Ett riktigt ABUS lås skaffade vi oss också och sen en barnstol med tiltfunktion som man kunde skruva fast direkt i ramen..
 
Sen var det bara att rulla hem och skruva ihop allt. Jag har ju cyklat för mycket och blivit lite störd av det så jag tål ju inte ventilhatar och sånt där annat onödigt skit som väger och tar plats.
Så klistermärken och den där plastskivan vid kassetten åkte av direkt. Någon måtta får det vara.
 
Barnstolen var riktigt enkel att få på. Det var bara 4 skruvar och en adapter så det gick snabbt att få ditt. Första gången i mitt liv som jag monterar på en barnstol på en cykel. Brukar i vanliga fall bara montera bort saker som väger för mycket och tar plats.
 
Blev riktigt bra det här. Nu kan hela familjen åka ut och cykla. Emilia verkade nöjd också av att kunna sitta där bak och åka med. Får se när första premiärturen för familjen ska bli. Kanske redan på onsdag
 

Inga kommentarer: