tisdag 9 maj 2017

Arlanda GP

Idag var det dags att damma av racern igen. Har inte kört på den sedan Mallorca. Det var Arlanda GP som gick av stapeln idag på Arlanda Test Track bilbana. En riktigt rolig tävling med mycket kurvor på en bredd och fin väg.
Jag hade anmält mig till den stora A-klassen så det skulle bli kul och se om jag orkade hänga på där.
 
Jag brukar ju vara skapligt bra på kurvtagning så jag ville inte bli avhängd idag.
Vi skulle köra 12 varv och det var masterstart första halva varvet. Det brukar vara ganska svårt att göra en utbrytning på den här banan då den är ganska bred och lättåkt. Sen avslutas den med ett ganska långt motlut nästan alltid i motvind så där måste man ha stor lucka för att klara sig.

Jag hängde på hela tiden utan problem i klungan men jag var för feg och svag för att ta mig upp ordentligt. Kändes som det var lite ostabilt där bak där jag körde och en del kunde inte hålla linjen genom hela kurvorna så jag vågade inte ligga för nära då vi låg och snitta nästan 45km/h per varv.
Jag känner att jag måste våga ta för mig mer och satsa lite mer och inte bry mig om jag blir avhängd och inte orkar köra runt.
Kan ju vara kul och se hur mycket jag klarar innan benen brinner upp. Nu var jag ganska avvaktande och vile inte göra något dumt. Klungan var i stort set samlad hela tiden. Det var några små ryck här och där men det blev oftast upphämtat vid målrakan.

Ut på sista varvet så blev det lite hårdare körning då alla ville ta sig fram i klungan. Som vanligt så hamna jag för långt bak och kunde inte dra igång spurten förän jag kom ut på den långa målrakan. Körde på ganska regällt och körde om en hel del på slutet men jag fick kryssa mig fram för mycket och det blev lite för mycket inbromsningar för att det skulle vara effektivt.
Men jag får vara riktigt nöjd ändå. Det var grymt bra träning och riktigt kul att köra.
 
Tittade lite på prisutdelningen och det var dessa 3 herrar som tog prispallen. Först var Jacob Wihk följt av Henrik Sparr och Peter Lindqvist.
 
Det var grymt kallt på slutet så jag såg bara på starten av B-klassen innan det var dags att åka hem.
 
Blev en kul kväll det här och tur att vi slapp snön.
 

Inga kommentarer: