fredag 16 mars 2018

Blodsockeranalys under hård träning


Idag var det dags för lite tröskelintervaller. Planen var att köra 6 stycken 8/2:or på runt 300 watt. Jag har ju försökt att dra ner lite på kolhydraterna men samtidigt har jag precis köpt en juicecentrifug som jag håller på att testa en massa olika smaker på. Fruktjuice är ju ganska sött men jag har mest haft i grönsaker i form av rödbetor, broccoli, morötter, tomat, paprika och spenat. 
Blodsockret har varit ganska jämt och fint. 
Tog insulin till lunch vid 12:15 och åt ris och kyckling. Vid 14:45 så tog jag ett mellanmål iform av en mango utan att ta något insulin så blodsockret drog iväg till 11,5 så jag tog 2 IE insulin vid 15:56. Det var ganska lite och det brukar göra att mitt blodsocker går ner till runt 8 i vanliga fall. 
Nu sänkte jag även min basaldos med 50% i 1,5 timme ifrån 16:07 då jag skulle tränna strax efter 17.
Men av någon konstig anledning så bara störtdök mitt blodsocker och det gick ända ner till 2,8 vid 17:21. 

Humaloginsulinet som jag tar brukar hålla i sig i upp till 3-4 timmar så det borde inte vara lunchinsuminet som låg kvar och min extrados för mangon ska inte ha sänkt den så mycket inte med tanke på att jag dessutom sänkt basaldosen med 50%.
Drog i mig en hel 33cl Coca Cola och några godisbilar, 2 ballerina kex som alla är ganska söta. Tog även en Nutellamacka för att få en liten förlängning av blodsockerhöjningen så att den håller ett träningspass också.
Allt det där borde ha skickat upp mitt blodsocker tlll över 20 i vanliga fall.
Vid 17:51 så stod mitt blodsocker på 7,7 med 3 pillar uppåt så då tänkte jag att jag kan börja träna så jämnar det ut sig lite.

Med 3 pilar uppåt trodde jag att den skulle fortsätta stiga ett tag men så fort jag börja trampa så plana den ut.
Tänkte att det kan vara Nuttelamackan som drar ut det lite mer än vanlig då den är ganska fett så jag började köra och tänkte att det kommer en returkick av blodsockret lite senare.
Körde 5 stycken 8/2:or på runt 300 watt men blodsockret bara sjönk och sjönk och den förväntade sockerkicken kom aldrig in så jag vågade inte köra den sista intervallen då jag började känna mig riktigt trött och blodsockermätare larmade om lågt blodsocker och vid 18:56 hade jag 3,8.


Jag verkar ha fått ett riktig förbränning eller så är det min kropp som inte vant sig vid all grönsaksjuice och mindre mängd kolhydrater.
Har dock varit ganska mycket hårdkörning i veckan och det här passet blev ganska hårt också.
Jag lyckades i alla fall hålla den effekten jag tänkt mig så jag tror inte jag äter för lite kolhydrater.
Jag kanske bara får sänka mina insulindosser ännu mer än vad jag redan gjort.  

I morgon får det nog bli lite vila.


Inga kommentarer: