fredag 2 mars 2018

Maxstyrka med 140kg på marklyft och knäböj

Idag blev det maxstyrka på jobbet innan lunchen. Började med knäböj på 140 kg i 5x5. Det gick oväntat bra för jag kände mig riktigt stum i benen i början.

Sen skulle jag ta 140kg på marklyft och det gick inte lika bra. Klarade bara 2 lyft på första setet. Det verkar som knäböjen suger musten ur benen för mig så att jag inte orkar på marklyften.
Brukar köra tvärt om i vanliga fall och då verkar marklyften inte förstöra så mycket för knäböjen som kommer efter. 
Tyvärr var de vikterna upptagna när jag skulle köra så därför fick det bli andra hållet.
Dock så gick det bättre för varje set och de sista 2 klarade jag att köra på 5 reps.

Sen blev det lite coreövningar. Testade ett par nya övningar idag. En där man satt på en brits och sen kröp ihop och sen sträckte ut medans jag balansera på britsen med rumpan. Den tog grymt bra på magen.

Sen körde jag med en 25 kg vikt och körde typ knäböj och sen fortsätta svinga vikten över huvudet. Vet inte vad den övningen heter men den var jobbig.

På kvällen hade jag ifrån början tänkt köra ett kört tröskelpass på 20 minuter. Men jag kände mig lite seg så det fick bli till att storhandla med barnen i stället.

Nu har vi fyllt på med lite grönsaker och frukt här hemma.

1 kommentar:

Johannes Sikström sa...

"Thrusters" tror jag du menar. Man kör en benböj men skickar upp stången på raka armar när man ställer sig upp. Riktigt dräpar övning om man kör den i nån crosssfit-wod.