söndag 30 september 2018

Groopencross

Idag var det dags för andra deltävlingen i CX SWE Cup och idag gick den i Västerås i form av Groopencross.
Det är en riktigt utslagsgivande bana med mycket lös sand och 2 springbackar och ett hopphinder.

CX SWE Cup är indelade i åldersklasser i stället för A och B som CX pokalen använder sig av så det blir lite mindre startfält.

Idag var det fint väder och lite varmare än igår så banan var torr och fin.
Vi var 27 som startade idag och vi körde tillsammans med P15-16


Jag kom med skapligt i starten men det blev ganska trångt vid de första sandhindrena och det var svårt att komma i rätt spår.
Som vanligt så kom jag ikapp på de tekniska partierna men riktiga akilleshäl för dagen var löpningen i sandbankarna.
Jag hade inte en chans att hänga på där. Jag tappa typ 50-75 meter vid varje backe. Jag stod som parkerad och orkade inte jaga ikapp.

På sista varvet så lyckades jag cykla uppför hela första sandbacken och Salvador precis bakom mig. Fick några meter och jag viste att jag måste hålla honom bakom mig till nästa sandbacke för att kunna behålla placeringen. Efter den är det ganska lättåkt och jag brukar vara ganska bra i en spurt. Tyvärr orkade jag inte hålla honom kvar utan han kom ikapp och körde om innan sandbacken och då var det kört. 
Jag orkade inte springa och han fick en stor lucka som jag inte orkade köra ikapp.
Kändes bra för övrigt och jag hängde på bra på de andra bitarna men just löpningen förlorade jag alldeles för mycket på.
Fick med hela racet på film också så här såg det ut längs banan.


Tittade lite på 13-14 åringarna när de körde också innan min start. Top 2 där hoppade hindrena med cykel. Riktigt kul och se så tekniska små killar. Bådar gott för framtiden.

Innan jag åkte hem så titta jag lite på juniorerna och där var det bara Eric Harlitz som hoppade med cykeln.

Vet inte om man kännar så mycket did på det just på de här hinderna då man måste sakta in lite för att hinna komma över båda och då kan det nästan gå snabbare att springa över med fart så länge man kan klicka i pedalerna på en gång när man ska hoppa på igen.

Här har vi en av de lite småklurigs nedförsbackarna i sand också. Det blev ganska spårigt där så det gällde bara att håla i styret ovh hoppas på att man kom ner ordentligt.

Han inte se hela racet för sen var det dags att dra sig hemåt.
Fullständiga resultat ifrån Groopencross finns här


Inga kommentarer: