söndag 9 september 2018

Nynäslinjet

Idag var det dags att testa lite landsväg nu när äntligen skivbromsar har blivit tillåtna.
Det var Nynäslinjet vid Nynäshamn som är cupavslutningen i master landsvägscupen.

CRT:s landsvägslag hade i stort set hela truppen med sig och skulle köra för Richard Lööw som har totalledningen i cupen.
Strategin när vi var så många ifrån laget var att försöka gå i utbrytning och ömsomt stöta sönder klungan så gott det gick.

Jag har ju tyvärr haft sviktande form då jag har haft problem med min diabetes i år så jag visste inte riktigt hur mycket jag skulle orka hjälpa till.
Som vanligt hade jag högt blodsocker innan start trots att jag käkat lite mindre till frukost idag. 
Det är nervositeten som gör att det går upp trots att jag inte äter så mycket.

Som tur var är banan väldigt lätt då det knappt är några backar och inte så mycket kurvor heller så jag skulle blivit väldigt ledsen om jag inte ens orkar hänga med i klungan på en sån lätt bana.

Det var ingen masterstart idag så det var fri fart i från början. Gick dock ganska lugnt i början så jag hade inga problem att hänga  med.

Det var några småstöttsr men alla hämtades in i början. Jag körde lite jojo i klungan ett tag och låg ömsomt ganska långt fram och ibland gled jag ner väldigt långt.

På andra varvet så drog Niclas Näslund ifrån CRT iväg tillsamans med Gustav Dejert och vi lätt dem såklart glida iväg.

Jag började få problem med min diabetes igen och på 4:e varvet så var mitt blodsocker oroväckande lågt. Jag hade tagit med mig en extra godispåse då jag inte hade någon lagning. 
Jag brukar oftast inte äta så mycket under landsvägsrace då det oftast inte är lika jobbigt som mountainbike då man oftast ligger ganska mycket i klunga.
Men nu hade blodsockret helt plötsligt störtdykt och jag hade redan ätit upp det mesta och hade bara en flaska sportdryck kvar.

Tänkte att jag bara ska försöka hålla mig i huvudklungan och inte gå upp och dra någonting så att jag skulle överleva till mål.

På 6:e varvet så började jag bli orolig om jag ens skulle orka i mål med huvudklungan men på slutet av det varvet kom Richard Lööw till räddning och gav mig en gel. Det tackar jag så mycket för.

Jag började få tillbaka lite krafter och kände att jag nog ska klara mig i mål med klungan i varje fall.

På sista varvet så kändes det som det gick lite avvaktande och Nickas och Gustav hade fortfarande över 2 minuters lucka ner till oss och det var inget annat lag som hade försökt att köra ikapp.

När vi sen svängde ut på den långa målrakan så var det dags att börja possisionera sig. 
Jag lyckades för en gångs skull ta mig upp långt fram i början och låg på andra rulle.
Sen kom Torbjörn ifrån teamet och drog på en långspurt. Tänkte att jag ville inte hänga på där så att en massa andra läger sig på mitt hjul och spurtar om på slutet.
Såg sen när jag tittade bak att det bara var CRT åkare efter mig så då var det lika bra att börja köra.

Fick till en riktigt bra spurt och körde in på en 8:e plats. Det trodde jag aldrig jag skulle klara när mitt blodsocker var nere i båtten där ett tag.

Grymt starkt av Niclas som gick och vann också efter de där långa utbrytningen.
Richard Lööw kom i mål strax efter mig och behöll ledningen riktigt grymt.
Av de 8 första i mål så var vi 6 stycken ifrån CRT så det var lite kul.

Starkt gäng det här.

Kul tävling det här på en bana som passar mig. Skönt att jag orkade ta mig i mål trots blodsockerfallet mitten av racet också, det får jag tacka Richard Lööw för.
Fullständiga resultat finns här.

Inga kommentarer: