onsdag 19 september 2018

Händelserik crossträning

Idag var det dags för lite crossträning vid Barkarby på Mikael Kippiläs fina bana.
Började inte på bästa stätt min insulinpump hade krånglat och inte gett mig något insulin vid lunchen så jag hade blivit hög.
Fick ta en massa insulin ett par tre timmar innan jag skulle åka.
Blodsockret börja sjunka ca 1 timme innan jag skulle iväg för att sen stabilisera sig när jag skulle åka. Tog i alla fall ett äpple då jag skulle köra intervaller sen så jag tänkte att blodsockret skulle hålla sig stabilt under träningen.
Dock när jag börja köra så sjönk blodsockret som en sten och jag började bli lite orolig när jag dragit i mig en 200g stor godispåses och blodsockret visade 2,5 och 2 pilar neråt.

Fick lite panik då jag inte hade något mer att äta så det var bara att leta efter någon affär. Hitta tillslut en ICA butik och köpte 1 halvliters cola som jag drog i mig på en gång sen köpte jag 3 daim som jag åt upp och 2 stycken 200 g godispåsar som jag tänkte ha som reserv om blodsockret skulle fortsätta sjunka.

Kom till CX banan något sen så de hade redan börjat köra. Jag hoppade in på deras 2:a varv och hängde på Mikael.

Det skulle sen köras 2 intervaller till om 2 varv per intervall med jaktstart.
Det var bara att försöka ta i så gott det gick och hoppas att blodsockret inte skulle rusa ner igen.
Gick ganska bra och jag var inte allt för långt efter.

Vi körde jaktstart igen på sista intervallen och både Mikael och Anders kom ikapp efter 1,5 varv. Jag tappade när de körde om och orkade inte riktigt hänga på. 
Men på slutet när vi kom till den näst sista backen så började jag komma ikapp. Jag brukar ju ha en ganska bra spurt så jag ladda på utför för att komma ikapp och kanske kunna spurta om i sista backen.
Dock körde jag lite för fort och fick släpp när det gick på skrå och var feldoserat. Framhjulet försvann men fick sen föste igen och då kavlade jag av däcket.
Det var bara att springa sista bitten.

Det gick som tur var bara att sätta på däcket och pumpa upp det ordentligt så jag kunde ta mig hem sen.
Ja det blev en händelserik träning det här. Men kul att köra och få ta i lite.


Inga kommentarer: