lördag 7 mars 2020

Teknikträning med Oskar

Idag blev det ett återhämtningspass på MTB:n. När jag började cykla för nästan 30 år sen så var det mycket teknikträning och bara ut och hoppa och ha kul.
Har tappat mycket av det senaste decenniet då det varit mycket fokus på långlopp och där är det i stort sett inga tekniska partier alls.
Men nu verkar jag ha fått en liten medelålderskris och skaffat en Trek TopFuel med mera slag och dropperpost och vill ut mer och bara leka och ha kul i skogen.

Jag minns på 90 talet då kunde jag hoppa på framhjulet och jag körde upp på parkbänkar och hoppade ut för bord och grejer. 
Det har jag i stort sett glömt bort hur man gör nu.

Så jag tänkte det var dags att gå tillbaka till mina gamla rötter och vad det var som gjorde att jag älskade att bara dra ut att cykla på min MTB.

Oskar skulle ha friidrott på morgonen så vi cyklade ditt.
Medan han körde där så drog jag ut en sväng till Väsjöbacken och försökte lära mig att köra på bakhjulet. Min akilleshäl där är att jag inte riktigt vågar dra upp framhjulet tillräckligt så jag får inte in balansen så bra. Funderar nästan på att köpa plattformspedsler bara för att lättare kunna hoppa av ifall jag håller på att ramla baklänges.

När Oskar var klar så drog vi iväg till Rudbeckskolan och hoppade runt lite. Jag lyckades i alla fall komma upp på bänken men jag vågade inte köra ut ifrån bordet. Där får jag nog öva lite till innan jag kommer tillbaka till det.


Hoppade runt där lite gran med Oskar och han testar och tar lite större hopp här också. Nu har vi kommit till det högsta partiet på den här platsen och det börjar bli för enkelt för Oskar nu så det börjar bli dags att hitta något högre snart.

Blev nästan 2 timmars teknikträning. Riktigt kul. Kanske ska ta med Oskar till Fiskartorpet och köra lite teknikträning där också.
Men det får bli nästa veckas test tror jag. Hoppas Oskar skulle tycka det var kul att köra runt på Flowtrail:en där.

Inga kommentarer: