söndag 29 mars 2009

Det blev Keps Cup ändå.......

Som vanligt kunde jag inte hålla mig. Trots vilovecka så blev jag lite för sugen på att köra Keps cupen då den låg ganska nära. Jag ville dessutom bevaka den otroligt prestigefyllda totalen i den beryktade Keps Cupen så jag offrade min vila och får kompensera det på söndag och måndag i stället.
Det hade kommit en del snö igen. Fan det är snart april och det är 1dm snö ute, vad har hänt med den globala uppvärmingen???.....

Det var en riktigt rolig banan trots snön. Det var lite tight så det gällde att hålla sig på spåret om man ville ha något fart på cykeln för trilla man ur fick man ta i som en gud och kom knappt fram ändå. Det var såndär härlig kramsnö så det blev nästan som is, men då det var plusgrader så blev det lite mer av sorbetstuket.
Fan va kul det var i kurvorna. Man kunde gå in med kontrollerat ställ och bara sladda ut lite fint så var man på banan igen, det var skitkul...;o)

Starten tog jag som vanligt. Jag kände mig verkligen som en oljetanker när jag accelerera i den djupa snön. Fan en kåt snigel hade varit snabbare en fin sommardag, det gick verkligen i slowmotion.
Efter ett tag körde Ulf Johansson förbi och jag fick upp farten lite och hängde på en bit men sen tappa jag. Tyvärr fick han punktering. Ola Helsström hade kommit om också så jag hängde på.
Han var lite ringrostig i skogen så där kunde jag lugnt hänga med. På dom lättåkta partierna var han snabbare så där fick jag ta i för att hänga på.
Han gjorde en liten fin 360 i en kurva så där kom jag om honom. Tänkte att jag skulle stöta av honom i skogen. Kom till ett teknisk raka som avslutades med en 90 graders sväng och sen lite småteknisk uppför. Det var en sån där härlig teknisk bit som man kunde ladda på och köra på kanterna av stenarna för att hålla ett rakare spår. Tyvärr så var stenarna lite vassa och jag hade lite dåligt med luft i däcket så jag fick genomslag med resulterande punktering.

Ola dansa om och där fick jag för att jag ville ha lite kul i tekniken.....
Varvet var så kort så jag hann bli varvad innan jag hade startat. Ola kom om mig igen så jag tog rygg på honom och hängde på. Tänkte att jag gör ett nytt försök på dom tekniska partierna och då får jag så klart punktering igen. Nu var det bara att ta cykeln och springa. Hade 3½ varv kvar så det kändes lite väl långt att springa. Men nu hade jag tagit mig hit på min vilodag så jag skulle fan inte bryta. När jag kom in för varvning så fick jag låna Gunnar Töjrens hoj då han gått i mål. Körde dom sista 3 på den och det gick fint. Han hade lite högre sittställning och så körde han med Shimanos Dual-Control regalge så det var lite ovant men det gick bra. Tack för lånet Gunnar.

När jag kom hem var det bara att kasta sig i dushen för sen skulle vi vidare till Dyvik utanför Åkersberga på Evas kompis Cissis 30års fest. Det blev en riktigt trevlig och städad tillställning. Hennes sambo Jarkko och hans kompis Mikael hade ordnat med världens godaste grillmat. Mikael som är grillfantast och har egen hemsida om grillning hade grillat kyckling och revbensspjäll enligt konstens alla regler sen blev det coleslaw och någon bönsallad som vi hade hjälpt till med lite.
Det var nog bland det godaste jag käkat. Det var riktigt saftigt och det bara smälte i mun. Vi skulle även få någon slags hamburgare kom inte ihåg namnet på den men det var 4kg kött som skulle ligga på grillen i 10 timmar på svag värme och marineras. Tyvärr hade slaktarn dom köpt det av skurit köttet helt fel så det var bara ben och brosk i stort sett. Men det som fanns kvar var gudomligt gott.
Lite snopet för Micke som har ståt i 10 timmar med allt för att sen upptäcka att det mest var ben och brosk under ytan.
Men vi blev övermätta på allt gott vi fick så för oss var det ingen fara. var gudomligt gott. Vi fick ju efterrätt också....;o)

Vi var på när det gällde Earth Houer på festen så vi släckte ner allt och tände stearinljus riktigt mysigt.

Vi var där till runt kl 2 sen fick jag vara fyllechafis och skjutsa 2 fruntimmer till centralen. Sen var det bara att köra hem och gå och lägga sig.

Idag så blev det en riktig vilodag. Vakna runt 11 och låg och drog mig ett tag. Sen åkte jag och Eva till Hornstull och knata ner till Långholmen. Det var Yardsale så jag tänkte bli av med lite grejer som låg nere i källaren och skräpa.
Tänkte att det var bättre att jag får någon ynka slant för grejerna än att dom ligger där nere till ingen nytta. Fick ihop 400:- så det var inte helt fel. Blev av med ca hälften av det jag hade med mig. Det finns fortfarande ett par lätta corratec titan pedaler kvar och en helt ny XTR bromsskiva på 180mm centerlock bla om det är någon som är intresserad.

Inga kommentarer: