söndag 15 mars 2009

Keps cup och då kändes det bättre i benen...

Igår så var det den första Keps Cupen för året och den här gången var det Smack som höll i den borta vid Märsta.
Vädrets makter hade sett till att det skulle bli en tung bana. Det hade snöat en hel jävla massa i början av veckan och nu hade det blivit plusgrader och till råga på det så kom det snöblandat regn till start.
Banan var väldigt kort ca 1,6km med en skaplig backe i starten på en grusväg sen in i skogen där det var typ 3dm mjuksnö och sen en liten upptrampad bit på ca 1-2dm så det gällde att komma dit först om man ville inte stå och köa. Sen var det bara nerför till starten igen. Det var grymt spårigt och så jäkla mycket snö så det gick nästan lika långsamt nerför som det gick uppför.
När starten gick så var det förvånande Gunnar Töjren som tog den. Han brukar alltid ta det lugnt i början i vanliga fall. Jag som i vanliga fall brukar ta starten var lite seg och kom iväg som 4:a. Sämsta banan att välja att starta långsamt på....

Hamna bakom Ludvik Ek från Södertälje CK som gasa på uppför baken. Tyvärr så stumna han totalt när han kom in i skogen så där såg jag Gunnar segla iväg i ensam majestät.
Det var i stort sett omöjligt att köra om i skogen. Så fort man körde utanför det upptrampade spåret tog det tvärstop. Men till slut kom jag och Stefan Nilsson om och började jakten på Gunnar. Tyvärr hade han fått ett för stort försprång så vi lyckades inte komma ifatt. Det blev en kamp mellan mig och Stefan istället. Det var grymt kul för vi var ganska jämna idag. Han var nog lite starkare i backarna men jag körde lite snabbare i skogen.
In på sista varvet så låg han precis bakom mig vid backen. Tänkte att det här kommer inte bli lätt med tanke på hur hårt han har grillat mig uppför Nybrohovsbacken förrut.
Men jag lyckades pressa mig uppför backen och kom in först på stigen så det kändes riktigt bra.
Gav mina ben en rejäl portion syra för att försöka skaka av mig Stefan. Kom ikapp en varvad cyklist och tänkte att nu är det kört då jag fick bromsa in och försöka hitta något bra ställe att köra om på utan 3dm lössnö. Lyckades pressa mig förbi och fick en lucka. Stefan fastna nog mer än jag bakom honom så jag höll hela vägen till mål och fick mitt snabbaste varv för dagen och vann i Elitklassen.
Resultat för dom som är sugna finns här.

Idag så var det 4 timmar distans på schemat. Tog en tur med Stefan Nilsson bort mot Ekerö. Stefan utnyttja sin GPS till fullo idag så vi fick testa lite nya roliga vägar idag. Blev en hel del små grusvägar. På vägen hem ville vi hitta en ny väg på andra sidan den stora bilväggen. Vi hitta en liten grusväg som såg skapligt fin ut. Körde någon km och upptäckte att den sluta i en vändplan nere vid vattnet. Stefan ratta in GPS och sa att 600m in där i skogen ska det finnas en väg. Så vi litade på det och körde in på en liten snorig stig. Mycket riktigt så kom vi fram på en liten grusväg vid ett båtvarv. Men det råkade vara en villatomt innan som vi fick ta oss runt.
Ja en GPS kan vara riktigt bra tillhands ibland. Jag hade nog inte kört in där själv utan GPS utan då hade det blivit till att vända tillbaks.
Det blev en riktigt fin tur med många nya vägar. Fick ihop 4timmar och brände bort 2986 kalorier med en medelpuls på låga 128.

Inga kommentarer: