söndag 20 september 2009

Anundsloppet i Västerås.

Jag, Eva och Micke Björnström drog till Västerås för att köra lite landsväg. Då Micke starta i senior kl 11:20 och jag skulle starta i Elit kl 14:30 så degradera jag mig till senior också så att vi skulle kunna komma hem lite tidigare. Hade inga purfärska ben så det hade nog inte blivit så kul att slita bak i elitklungan heller.
Var inte allt för sugen på att sitta där och häcka på en gräsmatta 3 timmar när det fanns annat roligt att göra en fin sensommardag.
Vi skulle köra 15 varv på en platt 3,8km banan. Starten gick med master till första kurvan sen var farten fri. Det var en som satte upp en djävla fart och låg och borra i nästan 60knyck men det höll i typ 500m sen var han full av mjölksyra. Dom första varven var jäkligt nervösa och det kom små spurter från alla håll och det kändes jäkligt vingligt i klungan jämfört med elitloppen. Det blev mest småryck för ingen orka ligga och borra själv när det var så platt och snälla kurvor så farten kändes riktigt lugn och behaglig så länge jag låg inbäddad i klungan.
Drog inte överdrivet mycket men om det var några som drog iväg och dom fick lite för många hjälpryttare och för stort avstånd till huvudklungan så borra jag ner mig i bocken och stötte ikapp. Gick oväntat lätt alla gångerna men tror det mest berode på att samarbetet inte var det bästa där framme.
När det var dags för sista varvet så försökte jag hålla mig ganska långt fram men som vanligt så har alla andra samma strategi såklart. Det blev några småstötar som jag hängde på men innan sista kurvan var alla samlade och det blev krig om platserna.
Hamna tyvärr för långt bak feg som jag är så när spurten drog igång 500m innan mål så jag fick jaga som en vettvilling. Det var många som hade laddat sitt krut för tidigt och vinglade med påkarna raklånga längs målrakan så jag hade svårt att avancera. När det var 100m kvar fick jag fri linje och ladda på allt jag var värd men då var det tyvärr försent.
Körde om ett helt koppel och slutade som 7:a. Får vara skapligt nöjd ändå. Måste se till att tränga mig fram lite bättre i spurterna om jag ska kunna ta några bra placeringar.
Resultat för Anundsloppet finns här.

Inga kommentarer: