söndag 17 oktober 2010

CX Cup Falun och Ludvika

Drog upp till Falun med Micke på lördagsmorgonen. Var en ganska platt bana som skulle avverkas med en lång slakmotta och en hel del kurvor. Fick turen och starta längst fram så det var skönt.
Starten gick och jag hängde på bra det första varven men det gick tyvärr lite för snabbt i slakmottan så jag tappade. Hade lyckats komma ikapp i kurvorna förrut men nu orkade jag inte. Kom med i andra gruppen med Adam Steen, Björn Fredriksson och sen även Jan Jakobsson som vi kom ikapp efter några varv.

Adam körde starkt och stötte mycket på rakorna men som tur var kom jag ikapp i kurvorna. Sista varvet stötte Jan iväg och jag lyckades hänga på.

Tänkte att jag tar han i sista kurvan innan mål men gjorde det stora misstaget att sladda ut och tappa all fart. Drog igång igen och kom lätt ikapp men tyvärr var målet för nära så han van med en dm. Men kul var det att spurta. Inte så ofta jag får göra det.


Blev 6:a till slut 1:18 efter segrande Robert Östling kändes helt ok att hänga med så långt. Resultat från Falun CX cup finns här.

Vi hade försökt hitta boende i Falun men tydligen gick det någon stor orienteringstävling där så allt var fullt om man inte ville bo i presidentsvitten på Scandic. Så det blev Vandrarhem vid Grängesberg i stället.
Fanns inte så mycket och göra där en lördagskväll så vi styrde kossan ner mot gruvtaget och beundrade alla maskiner som var där.
Micke blev lite kall och fick för sig att ta några stora kliv för att få upp värmen lite.


Vi hitta någon riktig gruslastare. Skopan var var lika hög som resten av ekipaget. Det gäller ju att utnyttja storleken då det är lågt i tak nere i gruvorna.

På söndagen så var det dags för Ludvika Crossen. Det var en grymt rolig och kurvig banan. Fanns i stort set inga raksträckor så det passade mig perfekt.
Fick stå längst fram igen då det gick bra igår. Hängde med direkt och låg bakom Robert Östling, Hans Mård, Stefan Carlsson och Tobias Johansson.
Det gick fort på de få raka partierna som fanns och den lilla uppförsbacken men jag lyckades komma tillbaks i kurvorna hela tiden. kändes riktigt bra och det var kul att kunna hänga med. Efter halva tävlingen tappa jag och Tobias. 


Vi låg strax bakom och jagade. Tobias var lite starkare så han drog nästan hela tiden men han tappa i uppförsknixsarna. På sista varvet var jag fräck och ryckte efter trappan då jag visste att det var 2 stycken uppförsknixar och i stort set bara kurvor in till mål. Fick en skaplig lucka men kom inte ikapp tättgruppen.
Kom i mål som 4:a bara 35 sekunder efter Hans Mård som van idag.
Kändes riktigt skönt att kunna vara däruppe och kriga. Det var verkligen en banan som passade mig bra också då det var mycket kurvor och de backarna som var kunde jag bara spurta uppför och gå på ren styrka.
Fullständiga resultat från Ludvika Crossen finns här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande körning Per!

/Norlin

Unknown sa...

Halloj Per...som föregående skrev..BRA KÖRT! Undrar oxå om din mailadress, kan inte hitta den någonstans. Har ngn bild su kanske är intresserad av. Jeppe CRT

Unknown sa...

min mailadress: jesper.nasvall (at) gmail.com

Erik sa...

Fina bilder på tävlingen i Falun. Vet du var det finns flera?

Öijer sa...

Starkt kört i helgen, du kanske i hemlighet är cross-specialist?

Per Kumlin sa...

Tackar allihoppa. Det kändes skönt att kunna hänga med tättgruppen. Det var ju inga backar som jag behövde släppa upp mitt tunga arsle uppför....;-) Och kurvtagning är jag skapigt bra på så det gick fint.
Min e-mail är mtbnumber1(at)hotmail.com tar gärna emot så mycket bilder jag kan få på mig.

Erik: Öijer har en hel del bilder från Falun och det finns ett gäng här också http://happymtb.org/forum/read.php/1/1503075 även Janne hade några på http://jannejsplace.blogspot.com/ och Kalasgrabbarna på http://teamkalas.blogspot.com/