söndag 7 juli 2013

Äntligen pallplats, andraplats blev det på Mörksuggejakten

Idag fungerade benen bra. Hade fått en bra uppladdning hos Anna och Sören med mycket och fin mat och fint boende så det kunde inte bli bättre.

Banan var omgjord lite på slutet med roliga stigar och lite mer kuperat och utslagsgivande så det passade mig bra att det låg på slutet där jag brukar piggna till lite jämfört med de andra jag brukar köra med.

Starten gick som vanligt upp till Vidablick där jag brukar tappa en hel del och det gjorde jag även nu.
Jag körde inte förra året och hade glömt hur långt det var till den roliga nedförslöppan efter Vidablick. Direkt när jag kommit upp till toppen försökte jag jaga ikapp men det visade sig att det var nästan 5 km till stigen började.
Hade ett helt släptåg efter mig som bara låg och möss bakom mig medans jag drog.

Det var väldigt korkat utav mig och slösa så mycket energi i början. Hade kommit ikapp några som hade stumma ben och försökte ta mig om men det var alldeles för trångt på stigen så jag fick villa upp mig istället.

Lyckades sedan avancera lite och hamna i en bra grupp med Tommy Olsson, Atle Hansen och Erik Vrang och några till.
Vi körde på i ett bra tempo men det var en hel del som inte ville hjälpa till att dra så tempot blev lite hattigt på slutet.

Jag försökte mig på ett ryck i en uppförsbacke för ovanlighetens skull. Det var i den asfalterade branta backen när det var ca 15km kvar och fick en lucka lite förvånat så det kändes bra.
Det höll sig dock inte så länge då det var öppet fält och lite blåsigt däruppe så det var svårt att köra ifrån.

Vi hade dock tappat svansen med hjulsugare så det satt fint.
Anders Stenberg gick upp och drog ett tag och sen när det var ca 5 km kvar så började taktikkörningen mellan Atle och Tommy.
Atle ryckte i en sandbacke och jag körde efter men Tommy var het på gröten och tryckte ut mig i sanden när han skulle ikapp så jag fick kliva av och springa.
No hard feelings:-) Tappade tyvärr gruppen och fick börja jaga.
Började komma ikapp och kom upp jämte Per Arvidsson och när det var ca 500m kvar kom även Tor Andersson ikapp.

Var ganska mör när de 2 satte in en spurt på näst sista rakan men jag gjorde en fulling och pressa mig emellan de 2 i gräsuppförsbacken och kom om.
Sen var det bara att ta i allt vad jag hade för att hålla dem bakom mig de sista 100 metrarna och det gick.


Det resulterade i en 2:a plats och jag hade bara 16 sekunder upp till 1:an. Det trodde jag inte på den här banan med monsterbacken upp till Vidablick i början. Den bästa placeringen i år och klart bäst på Mörksuggejakten.


- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Michael J sa...

Härligt jobbat!

Per Kumlin sa...

Tack så mycket