lördag 26 juli 2014

Blir inget Långlopps SM eller Engelbrektsturen för mig

Ingen har väll missat att 2 av Sveriges mest prestigfulla tävlingar har landat på samma dag. Det är Långlopps SM via Alingsås MTB Challenge och Engelbrektsturen via Långloppscupen.

Båda tävlingarna har fått godkänt av Svenska Cykelförbundet i slutet på förra året. Det var dock innan Alingsås MTB Challenge skulle vara värd för Långlopps SM så då var allting grönt och helt enligt plan.

Men sen saknades tyvärr arrangör för Långlopps SM. Så sent som i mitten av maj så godkände SCF att Alingsås MTB Challenge skulle få ha tävlingen trots att den krockar med Långloppscupen.
Jag vet inte vad som ligger bakom det beslutet då det finns några andra långlopp som inte krockar men det blev ramaskri bland elitcyklisterna, går att läsa en del om det här i Dalademokraten och på Fredrik Ericssons blogg.

Vi i Cykloteket Racing Team var heller inte direkt nöjda med den lösningen och kommer således att bojkotta båda tävlingarna. Detta i ett försök att få SCF att inse att det varken blir hackat eller mallet att lägga 2 så viktiga tävlingar på samma dag när det gäller samma gren inom mountainbike.

Så i stället för att ladda inför tävling så har jag varit ute och laddat batterierna med familjen ute vid Vaxholm och badat.












Oskar har fått nya armpuffar och kunde simma helt själv med dem. Riktigt duktig har han blivit.












Själv så försökte jag dyka men det fanns inte så mycket att se där under ytan.












Men det var skönt i vattnet och riktigt varmt upe på land så det blev en perfekt slappardag.
Blev dock en kort runda på mtb:n på en timme när jag kom hem.

Inga kommentarer: