onsdag 5 augusti 2015

Då var Egyptenresan över

2 veckor gick riktigt fort. Det går tyvärr för fort när man har roligt. Det har varit en riktigt grym slapparsemester med hela familjen och vårt gryma radarpar Mats och Karin.
Det blev verkligen en semester i slapparstil, så skönt att ha All-inclusive och inte behöva bry sig om någonting. Inge laga mat och städa och tvätta och ha sig utan bara sova, äta bada och gå på muggen, det var det enda man behövde bry sig om.
Hotellet Arabia Azur Beach Resort som vi bodde på var riktigt bra med bra mat och bra pool och riktigt bra korallrev precis utanför hotellet.
Oskar älskade poolen och spenderade många timmar där varje dag. Han har börjat att testa att dyka.
Men roligast tyckte han var när jag kasta iväg honom i vattnet. Så fort han kom upp så skrek han bara igen igen och såg jätteglad ut.
Emilia surfade också runt i vattnet ganska mycket och såg ut och stortrivas.

Mats och jag dök så mycket vi kunde. Riktigt kul och glida runt med honom i vattnet då vi båda gillar och dyka och båda gillar att dyka hyfsat djupt.

Det finns ofta lite mer liv där nere på botten så det är kul när man kan simma ner ditt och titta lite.
Och det coolaste av allt var såklart alla delfiner vi såg. Det var riktigt mäktigt och få simma runt med alla delfinerna.
Tycker synd om alla som inte kunde simma ordentligt som var med på båtturerna. Oftast försökte båtarna komma så nära så möjligt och släppa av alla turister. Bara det att delfinerna var inte så förtjusta  i just båtarna och simmade iväg.
Mats och jag som har varit med förut tog vår egna lilla tur och fick se hur mycket som helst.
Blev nästan bara dykning men vi tog faktiskt en kväll i Hurgada för lite shopping med Mats och Karin.
Karin är en hejare på att pruta så det blev några timmar med te och kallprat med ett gäng säljare.
Hon fick en fin kopparlampa och jag lyckades tillslut dela till mig några tröjor.
Lite kul och vara på en sån tur också. Blir något annorlunda när man skall hålla på att pruta men har man kommit under hälften av vad de har sagt ifrån början brukar det vara ganska bra.

Det har verkligen varit en skön och avslappnad semester med med goda vänner. Det enda smolket i bägaren var speedboatturerna med Acua Center ifrån hottelet.
Vi hade blivit lovade att vi fick åka vart vi ville och att vi skulle få djupdyk på över 30 meter men fick inte alls åka ditt vi ville och det djupaste vi fick var på löjligt låga 12 meter.

Jag som hade set fram emot att slå mitt gamla rekord på nästan 22m.
Nu var det djupare vid hotellet än på den där förbannade båtturen så det var bokstavligt talat att kasta pengar i sjön.
Så de kan jag inte rekommenderar.

Men delfinturerna tog ut dem som tur var.


Inga kommentarer: