måndag 31 augusti 2015

Distanspass till Ingarö

Idag blev det ett halvlångt distanspass på 12 mil. Skulle lämna in bilen på helrekond hos STB Gruppen i stan så jag tänkte att jag tar med racern.

Blev en tur mot Nacka och Gustavsberg och sen vidare ut mot Ingarö. 
Snurra runt några mil där på småvägarna innan det var dags att dra sig tillbaka.
Riktigt fint där ute men det är tyvärr många återvändsgränder.
Fick ihop lite över 4 timmar när jag kom hem så det får jag vara nöjd med.

Resten av dagen har gott till att fortsätta storstäda lägenheten så att det skulle bli klart tills Eva ska börja jobba i morgon.

Tänkte det skulle vara skönt och ha rent nu när Oskar ska börja förskolan och jag ska ta hand om Emilia.

Underlättar när man inte snubblar på en massa bråte och inte behöver vara rädd att Emilia ska råka stopa i sig något olämpligt ifrån golvet.

2 kommentarer:

Nathalie sa...

Hej!

Åh, underbart att hitta in på en MTB-blogg! Jag har nyss blivit intresserad av MTB, eller jag har varit nyfiken och velat prova på, men tänkt jag har väl en impuls och ska inte köpa något för flera tusen ;-) Men intresset bor kvar i mig och inför 2016 har jag bestämt mig för att köpa min första MTB!

Men, jag har frågor kring dämpare bak. Och har inte direkt fått några vettiga åsikter och svar. Jag ser att ni kör mycket i terräng, och då är ni nog perfekt bollplank till mig.

Jag ska motionscykla, för att det är kul, ha som konditionsform och träningsdel för mig, och även kunna dra med hunden. Alltså, två flugor i en smäll så båda rör sig samtidigt. Så det blir bort från storvägen och upp runt berget vi har nära tänkte jag, jag vet bland annat att en led går runt berget. Utöver det är det vanlig skogterräng och småstigar som folk gått, men inte led.

Därför vill jag ha någon cykel som passar mitt ändamål. 27,5" med en liten ram, tyckte säljaren på TeamSportia när jag var in igår. Scott hade dom främst. Dämpare fram självklart. Men dämpare bak kostade kiskeligt mycket mer. Ja, alltså för en som inte ska tävlingscykla och satsa på det viset. Så min fråga är; kommer jag få spader i den terräng jag tänkt, genom att bara ha dämpare fram och stumt bak?? Eller är det en cykel för mig att bara ha dämpare fram?
Som sagt, den jag provade med både dämpare fram o bak, var ju som att vara i heaven!
Men jag har aldrig provat en MTB med enbart dämpare fram, så jag vet inte alls hur det kommer upplevas. Och TeamSportia hade ingen jag kunde hyra/låna.
Så jag vet inte alls just nu...

Hoppas på svar!
Skicka gärna svaret till min mail så jag ser det; nathalie@nabo.se

Tack på förhand!!

Per Kumlin sa...

Hej Nathalie,
Kul att du har hittat till min blogg. Ska försöka svara på din fråga så gott det går.
Jag kör själv heldämpat för att jag tycker att det går snabbare för mig och för att jag kan ta rakare spår och cykeln blir mer förlåtande om jag skulle göra något misstag.
Dock så tränar jag där det är väldigt stenigt och mycket rötter.
Fördelarna med heldämpat är att de spar energi när det är tekniskt då det går att välja rakare spår och man behöver inte stå så mycket.
Nackdelarna är att den blir tyngre än en framdämpat, det blir mer som kan gå sönder och måste servas och den blir som du sa ganska mycket dyrare än en likvärdig framdämpad.

Mycket beror på hur mycket du skall köra där det är riktigt tekniskt också. Är det mest grusvägar och lättare singeltrack så fungerar en framdämpad cykel minst lika bra..
Hoppas det gav lite svar på din fråga.

Mvh
Per Kumlin