söndag 18 juni 2017

TT vid Väsjöbacken

Idag var det dags för race igen. Nu var det verkligen på hemmaplan då det gick vid Väsjöbacken bara några km ifrån där jag bor.
Vi blev runt 20-25 styckna totalt som skulle köra 1-3 varv beroende på klass på den utmanande banan som gick upp och ner runt Väsjöbacken och bort mot Villes Super8:a bana.
Varvet var 4,1 km långt och hade ca 120 höjdmeter per varv.
 
Vi hade fått fint väder och en torr och grym bana, tur var det för det är ganska mycket stenar och rötter på den här banan och en del lite feldosserade.
Starten gick vid 10 och jag kom iväg lite segt. Efter startbacken blev det ganska trångt in i skogen. 
Jag hade ett gäng framför mig som jag försökte komma om men det var lite svårt på den tighta banan. När vi kom ut på gräsplan så råkade Martin köra fel och vi hängde på som ett lämmeltåg. Jag upptäckte det till slut och bad alla vända och helt plötsligt var jag först i klungan. Det var bara att köra på och hoppas jag kunde skaka av mig alla där bakom i skogen.
Johan kom dock om mig uppför Väsjöbacken men råkade tyvärr köra av banan när vi skulle in i skogen igen.

De jag hade framför mig nu var Teamkompisen Jonathan och Ville. De är dock alldeles för starka för att jag skall orka köra ikapp så det blev en 3:e plats för mig tillslut.

Jag och Jonathan avslutade sen med att köra uppför hela Väsjöbacken.
 
Resten av dagen spenderades med familjen nere vid Edsviken. Vi knattade ner till utegymet nere vid vattnet där Oskar och Emilia fick leka av sig.
 
Båda tycker det är kul och hänga runt på sakerna där.
 

Inga kommentarer: