torsdag 14 juni 2018

Packat och klart inför Vätternrundan i morgon drar vi till Motala

Idag blev det vilodag. Har packat och fixat cykeln ikväll så det bara är att åka efter jobbet i morgon till Motala.
Sen på lördag så blir det start 12:52 med Handelsbankens SUB 8 gäng på Vätternrundan.

Tror inte jag har glömt något. Det blir ju lite mer och tänka på nu när det är så långt. Har aldrig kört 30 mil förut. Det längsta jag kört är lite över 20 mil på någon elittävling i landsväg för en massa år sen.
Senaste åren har jsg bara kört Långloppscupen på MTB och där är tävlingstiden oftast bara runt 2,5-3 timmar men dock mycket hårdare.
Runt kommer jag alltid, har dock haft problem i år då jag har bytt till insulinpump för min diabetes och den har krånglat varenda race fram tills nu.

Då det är så lång tävlingstid på Vätternrundan så vågar jag inte riktigt köra med den så jag har bestämt mig för att gå tillbaka till vanliga sprutor.

Vill ju inte att det ska bli som på Lida Loop där mitt blodsocker drog iväg i värmen så jag inte kunde dricka.

Får nog ta med mig både extra insulin och en massa käk så att jag kan gardera mig ifall blodsockret skulle börja skena iväg åt något håll.

Det svåraste är nog på slutet de sista 10 milen när det blir risk för att jag blir lite trött och då måste jag vara beredd på att hålla extra koll på blodsockret och kunna justera det beroende på om det är påväg upp eller ner.

Men jag tror inte det ska bli några problem. 8 timmar är ju inte supersnabbt och vi är många som kör så jag ska nog hinna äta ifall blodsockret sjunker.

Inga kommentarer: