söndag 17 maj 2020

Findistans med Fikaligan

Idag blev det lite findistans med Fikaligan som skulle hälsa på i Norrort här idag. Vi möttes upp vid Tule Torget vid Sundbyberg. Vi blev ett härligt gäng på runt 15 pers som skulle ut och köra lite runt Järfälla.


Vi körde ut mot Lövsta och sen blev det på mina gamla favoritstigar längs vattnet fast baklänges. Kände inte igen mig först när jag kom ifrån det här hållet.
Vi fortsatte upp mot Bruket och Kallhäll på fina stigar.
Det var torr och fint och det fanns en hel del riktigt roliga singletracks nerför som jag bara kört uppför förut.
Grymt kul att köra. Jag älskar verkligen snabba småtekniska utförslöpor där det bara går att släppa på.
Vi fortsatte upp mot Stäket 


Blev fina stigar bort mot Edssjön där vi vände tillbaka mot Järvafältet.


Blev lite grusvägar och en bit på gröna spåret som också är riktigt fint med snabba småtekniska spår där det går att köra på bra om man hittar rätt spår.
Efter nästan 4 timmars cykling blev det ett fikastop på Säby Gård.
Blev dock ingen fika för mig för jag hade lovat Oskar att vi skulle ut och cykla också sådär fick jag tacka för en trevlig runda.

Hämta upp Oskar och vi började med lite teknikträning.
Han fick en ny utmaning att cykla uppför ett av de små hoppen han tagit förut. Det tog några gånger och blev några vurpor men han gav inte upp.
Han kom upp tillslut, riktigt duktigt.

Blev lite balansövningar sen. Oskar hittade den här som jag inte sett och den var ganska klurig. Så utmaningen blev att se vem som kunde ta den först.


Vi fortsatte upp mot Oskars favoritbanor vid Väsjöbacken och tog några varv där. Han har verkligen kommit fastnat för alla roliga hopp och flowiga banor där.

Oskar blev lite härligt kaxig och sa att han ska bli snabbare utför än mig när han kör banan nedför den öppna delen av backen medan jag tar den i skogen.
Ser fram emot det. Idag vann jag med det är nog inte långt tills han kör ifrån mig som han utvecklas.

Blev mycket fincykling idag. Fick ihop 80km på 5:05 effektiv cykeltid. Var nog ute nästan 7 timmar totalt.
 

Inga kommentarer: