måndag 2 juli 2018

Ränneslättsturen avklarad

Idag så var det då dags för Ränneslättsturen. Den har varit lite av en favorittävling då det inte är så mycket backar och det är väldigt roliga stigar.
Jag startade i 2:a led och hade inte lyckats ta mig fram längst fram men stod ändå ganska bra.

Jag körde med min insulinpump idag och hade tejpat fast den på benen då den suttit bra där på träningar.
Jag hade varit lite ovanligt hög under natten och efter frukost av någon anledning och jag hade fått ta över dubbelt så mycket insulin som jag brukar göra till frukost och jag fick även ta lite mer en timme innan start då blodsockret inte ville ner.

Sen 10 minuter innan start så började det rusa neråt men stabilisera sig som tur var men var då fortfarande högt på 10,7.
Starten gick och jag kom iväg ganska bra och lyckades köra upp mig bra.
Dock så körde jag nog lite för hårt för efter en mil så stummna benen totalt och jag orkade inte hänga på någon. Blodsockret började dock gå ner till normala så det kändes skönt.
Innan 2:a lagningen runt 4 mil så började dock blodsockret bli lite väll lågt mätaren hade 2 pilar neråt av 3 möjliga på 5,2 så det blev till att ta extra gels och sportdryck. Den stannade som tur var på 4,2 som är ungefär där jag brukar få hammaren innan den vek upp igen.
Fick fin lagning och började få tillbaka lite krafter. Kom till den grymt roliga endurobanan där jag kunde köra på lite och körde ifrån gruppen jag låg med och kom ikapp en skapligt stor grupp.
Hade svårt att komma om då det är så tight där så jag höll mig kvar i den gruppen.
På grusvägarna var jag för svag för att köra ifrån och det är risk att jag hänger av mig själv om jag försöker göra något där så jag höll mig kvar.
Hade fått sällskap av Emmy Thelberg som låg 2:a i damelit som jagade Sandra Salinger som var strax framför.

Vi kom ikapp Sandra och de körde sen ihop ganska långt medan det var 2 stycken som drog ganska mycket. Tror det var Anders Fredriksson och Henry Churchill. 
Jag hade som vanligt tungt i backarna men kunde samla krafter när det gick i skogen på de tekniska spåren. 
Med runt 1 mil kvar så höjdes tempot lite och det var jag Emmy och Anders Wall som fick en liten lucka tillslut.

Vi körde på och jag drog på i skogen och utför den sista nerförslöpan och in mot mål med 2 km kvar.
Emmy körde om på den sista bitten längs vattnet men kroknade lite sista bitten så jag körde om igen.

Blev väll ingen jättebra placering för mig men det var riktigt skönt att blodsockret äntligen var skapligt bra nu när jag körde med pump igen.

Fullständiga resultat ifrån Ränneslättsturen finns här.
Jag får tacka för den utomordentliga lagningen vi har fått som vanligt också. Utan den skulle jag inte kunnat ta mig i mål.

Inga kommentarer: