söndag 29 juli 2018

Sista etappen på Tour de France

Idag är det vår sista dag i Paris och även sista etappen för Tour De France. Som tur var hade vi ett flyg som skulle gå sent men det som var mindre bra var att sista etappen startade grymt sent idag så vi var inte säkra på om vi skulle hinna se allt.
Vi tog dock en lång sovmorgon och tog sen tåget till Triumfbågen.

Vi kom dit lite innan 13 och det var redan full rulle där.
Massa tält och attraktioner och reklam för allt möjligt.
Både Eva, Oskar och jag testade en liten cykeltävling och Oskar vann och fick en fin bergakeps som han är riktigt stolt över.

Han är riktigt snabb den lilla filuren.

Tour De France sista etappen var större än vad jag trodde det skulle vara.
Jag viste såklart att det skulle vara grymt stort men inte såhär.
Vi gick ner ifrån Triumfbågen och tänkte att vi skulle gå mot målgången och sen runda så man kom över. Trodde det skulle finnas någon över eller undergång men allt var helt nerstängslat. Blev en fin tur runt kanalen istället.

När vi äntligen kom över så var det piketbussar i varje korsning och det var nerstängt 2 gator upp så vi som tänkt ta en snabbare väg än genom publikhavet fick nu gå upp 2 gator för att komma fram.

Men tillslut kom vi fram. Lyckades se tätgruppen köra förbi.

De hade en liten lucka till den stora huvudklungan men den käkades ganska snabbt upp när det var några varv kvar.

Vågade inte ta mig till målområdet då det var så grymt mycket folk och jag hade ett flygplan att passa. Viste inte hur trångt det skulle bli och det var en bitt att gå till Metron ifrån målgång också då den närmsta stationen var nerstängd.

Fick med lite av målgången på film men där såg man tyvärr inte vem som vann men det var i alla fall Alexander Kristoff som drog det längsta strået och vann dagens etapp medan Geraint Thomas ifrån Team Sky tog totalsegern då han redan hade ledartröjan. 
Nu var det typ 1,5 timme kvar till flyget skulle gå så det blev lite stressigt att ta sig ditt.

Kom ditt ca 30 minuter innan flyget skulle gå men då visade det sig att det såklart blivit försenad en timme. Typiskt då stressa man i onödan.

Ja då vet jag vad man ska tänka på om det skulle bli någon till gång vi ska se någon etapp. Nu var det mest tur att vårat flyg gick så sent då det var det som fanns när jag boka. 
Det var riktigt kul att få se lite av en Tour De France etapp live.
Inga kommentarer: