onsdag 25 juli 2018

Då har man spenderat en dag i Paris

Blev en heldag i Paris. Vi började dagen med en fin frukost på Hotelet. Riktigt god mat med färsk frukt och min favorit gravad lax.

Vi tog en vända upp till La Grande Arche innan vi skulle in till stan. Det låg precis bredvid hotellet så det kunde vara kul och se då det ändå låg så nära.

Riktigt fin utsikt där uppifrån.

Vi tog en runda på museet där uppe också och tittade på alla foton. 


Sen var det dags att försöka hitta biljetter till kommunaltrafiken i Paris. Vi ville kunna åka med både deras Metro (Tunelbana) och RER (fjärrtåg) så att vi kunde utnyttja alla deras 5 zoner.
Försökte först köpa i deras kortautomater men de tog såklart inte Mastercard som både jag och Eva hade.
Tur var väll det för knappade vi in 5 dagar och 5 zoner för hela familjen så skulle det bli 210€ någonting.
När vi gick till kassan så hade de tydligen någon helgpass man kunde köpa som vi inte hittade i biljettautomaten och då blev det under halva priset med 84€ så det var tur att inte Mastercard fungerade.
Sen var man tydligen tvungen att ha foto på kortet, det kändes lite hedenhös. Vi lever ju trots allt i 2018 och det är ju inget kort som går att identifiera sig med.
Men tillslut lyckades vi ta oss till Triumfbågen.

Den klättrade vi inte uppför för vi skulle sen vidare till Eiffeltornet och det räckte med 2 höga byggnader för en dag tyckte vi.

När vi tagit metron till Bir Hakeim så var det bara att gå och rätta in sig i den evighetslånga kön till Eiffeltornet.
Tog nästan 2 timmar innan vi var uppe. Vi kom bara till andra våningen för det var fullt upp till den högsta punkten.
Räckte ganska bra ändå för det var riktigt bra utsikt här också.

Vi gick ett par varv där uppe och fotade lite gran innan det var dags att ta sig ner igen.

Jag är ju inte den som kan ha semester och bara sitta still så vi bestälde en båttur i kanalen efter det för att få se lite mer intressanta saker i Paris. 
Vi hade fått en massa reklamlappar med lite rea på turerna och det fanns en båt precis vid bron nedanför Eiffeltornet som skulle gå när vi kom så vi hoppa in och tog den.

Började bli dags för middag nu så vi gick upp till Trocadero Gardens och tog en buggete och lite vatten och gick upp och tittade på lite brakedance.

Oskar tyckte det var superkul och ville se deras nummer flera gånger så vi blev kvar där ett tag. Kan inte klaga på det för utsikten var riktigt fin också.

Kan inte klaga på den här dagen. Mycket har vi fått sett och mycket promenerande har det blivit.
Det enda smolket i bägaren är väll att det inte direkt är barnvagn/handikapps anpassat här i Paris. 
Jag vet inte hur många trappor jag har fått släppa upp den här vagnen för.
Det är tur jag är lagom stark och orkar bära men det är ju inte alla som är det. Lär inte vara kul att vara rullstolsbunden i Paris utan medhjälp.


Inga kommentarer: