onsdag 17 november 2010

Första informationsmötet för blivande föräldrar

Idag var jag och Eva på vårt första informationsmöte för blivande föräldrar. Blev 2 timmar med 2 barnmorskor och ett helt gäng med bliande föräldrar på Huddinge sjukhus. De gick igenom allt som kunde ske och vad man ska tänka på dagarna runt förlossningen. Var riktigt intressant. På slutet fick vi se en gammal film om amning. Vet inte om den gav så mycket men resten var bra.
Ja nu börjar det närma sig, exakt 2 månader kvar om man ska gå enligt leveransrapporten;o)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hittade din blogg när jag sökte om fs-lasik. Gjorde ingreppet i fredags och ser ännu inte helt bra. Försökt hitta här i din blogg hur återbesöket efter tre månader gick men hittade inget. Ser du bra nu eller har du fått göra en komplettering? MVH Malin

Per Kumlin sa...

Hej Malin,
Jag har varit på syntest några gånger och jag ser 1,2 på synskalan med båda ögonen. Det har gått bra men vänster öga är inte riktigt lika bra som höger men jag såg ganska mycket sämre med vänster från början.

Mvh
Per

Anonym sa...

Tack för svaret!
Är det något du kommer justera eller kommer du låta det vara? Själv vet jag inte hur jag ser på synskalan för hon nämnde aldrig det. Fick se en tavla med bokstäver på fyra rader. Men vänster öga såg jag precis översta och med höger öga precis nedersta. Och enligt Memira så räcker det med att se översta raden för att få köra bil. Själv tycker jag det är jättejobbigt att se så olika på ögonen. Men du kanske inte har så stor skillnad?

MVH
Malin

Per Kumlin sa...

Jag vet inte riktigt om det är någon ide att justera. Jag ska ditt i slutet av december och göra en ny koll sen får de bestämma om det ska bli en ny operation eller inte. Jag ser ju väldigt bra ändå. Jag hade precis så jag kunde ta körkort utan glasögon förrut och jag tror det var 0.5 på skalan. Men lite irriterande är det att inte ha samma syn på båda ögonen.

Hoppas allt går bra för dig.
Mvh
Per

Anonym sa...

Tack åter igen för ditt svar.
Pratade med Memira idag och jag har 1,0 på höger öga och 0,5 på vänster öga nu. Det lutar ju åt att jag måste göra en korrigering till. Skall dit om två veckor och ev kommer jag få glasögon i väntan på att jag kan göra korrigeringen.

Lycka till med den kommande bebisen! Det är fantastiskt att få barn. Min lille son är 17 månader.

//Malin

Per Kumlin sa...

Ja är det 0,5 så kan det nog vara lägga att korrigera. 1.0 tycker jag att de ska klara på båda ögonen. Hade du brytningsfel eller var du närsynt eller långsynt?

Ja det ska bli riktigt spännande med en liten bebis;o)

Ha det bra
Mvh
Per