tisdag 8 februari 2011

3x20 minuter på Monarken, Scott:en stod lesen i cykelrummet och ville ut.

Min stackars Scott Spark RC stod och skrek efter att få komma ut och bli piskad runt tekniska snabba stigar i skogen. Men den fick stå och trängas med min gamla vintercykel i stället då jag inte riktigt hade tid och inte ville slita på den i salt och vinterrusket där ute.














Det fick bli 3x20minuters på Monarken i stället. Starta lite halvfriskt på 336watt och det gick hela första intervallen men jag kände mig grymt seg så jag fick gå ner till 332watt på andra. Var ganska stum i benen och det kändes mest tungt. Hade bra utsikt när jag körde i alla fall. Min Älskling Eva och vår lille Oskar som låg och halvsov framför TV:n med Simpson på.


















På 3:e intervallen så drog jag ner till 322watt men jag trodde ändå jag skulle dö när det var 5min kvar.
Då höjde jag upp till 4,5kp och sänkte kadensen och då gick det utan problem.
För att kunna få en bra kjedjelinje och minska slitage på kedja och få effektförlust så har jag bytt plats på stor och mellan klingan på mitt Shimano 105 vevparti och då blev det så här fint. Nästan spikrakt.

3 kommentarer:

STIZZE sa...

tjena per, skulle jag kunna få dina expertåsikter om pedaler?

http://stizze.blogspot.com/2011/02/vilka-pedaler-till-scalpelen.html

Jag står och väljer mellan nya eggbeaters vs xtr pedaler. Jag har inte provat shimano sen 90-talets versioner, har kört med eggbeaters förra säsongen och nu crossen. Är inte imponerad av dess hållbarhet, har slagit sönder ett par redan.

Vad kör du själv på, vad rekommenderar du?

Får man bättre grepp med XTR pedalerna, det ser ut som det. Enligt da pef är det även bättre att sitta med klossen närmare axeln vilket man gör på xtr pedalen..

Anonym sa...

Kollade lite på din monark. Vad är det för vevlager du har satt på den? Är det ett samma vevlager som används på racerramar, ett utan axel, som gängas på monarken? Typ det lager som används till Shimanos hollowtech vevar?

Hälsingar från en som ofta läser din blogg!

Per Kumlin sa...

Stefan: Personligen tycker jag XTR pedalerna är klart bäst, de är lite tyngre men de håler grymt mycket bättre. Eggbeaters verkar gå av stup i kvarten och enligt dem jag pratat med måste de servas typp varje vecka då de glappar upp. Har aldrig gjort någon service på mina XTR pedaler. De bara går och går och är lätta att komma i och ur. Går dessutom att spänna fjädern på dem så man får i och ur steg precis som man vill.

Hej På Monarken har jag ett Shimano 105 (FC 5600) vevparti med integrerat vevlager (Hollowtech) precis som du menar. Det fungerar bra. Var inga problem att få ditt det.