måndag 7 februari 2011

Julafton, idag hämta jag min Scott Spark RC

Åkte till Cykloteket idag och hämtade min nya Scott Spark RC. Skönt att få den så tidigt så jag hinner justera in den och teståka lite gran innan tävlingarna drar igång.
Som ett litet barn på julafton rev jag upp kartongen och montera ihop cykeln.


















Allt var fint inpackat.














Sram XX ska bli skönt och köra. Första gången jag kör 2delat på MTB:n. Bättre kedjelinje, bättre Q faktor och lättare, kan inte bli bättre.














Riktigt snygg.

Med nya Twinloc så kan jag låsa både bak och framdämparen från samma spakifrån styret. Underlättar en hel del.














Den är grymt snygg tycker jag själv och den känns lätt. Har tyvärr inte haft något att väga den med så vikter får komma senare. Katalogen säger att den ska väga 9.8kg men jag får se vad vågen säger när jag får tag i en.
Det finns lite som går att lätta på en gång. Det är sadeln då jag har en Tune Speedneedle som är över 1hg lättare. Sen satt det handtag med lockon så där går det att lätta en del för en billig pening.
Senare kommer DT DT XRC 100 Twin Shot dämparen som tar ner den 3hg och på det de nya DT XRC 1250 hjulen som ytterligare bantar bort runt 3hg så kommer den bli grymt lätt.

Får tacka Cykloteket som fick fram den så snabbt.

4 kommentarer:

STIZZE sa...

mullig hoj, den ser riktigt fin ut! 300g från original dämparen, det var ingen liten lättning. Vad är det för koloss som sitter på original egentligen? :) Man tycker ju att det redan borde sitta på värsting dämparen på den ~63k cykel? :)

Min hoj väger 9.9 ur lådan, utan pedaler. Jag hade också tänkt lätta lite, har bland annat tänkt på speedneedle sadeln. Vad tycker du om den egentligen? Vilken version har du, och åsikt på valet av version?

Göran Eriksson sa...

Tjena Per, finfin cykel. Är liksom Stizze nyfiken på vad du tycker om speedneedle.

mvh
Göran

Per Kumlin sa...

Tjena Stefan och Göran, Jag kör med SpeedNeedle Alcantara den som väger 87gram.
För mig fungerar den grymt bra, har kört 5timmars pass utan att få några domningar så jag kan inte klaga, lättare och skönare saddel är nog svårt att få tag på.

Stefan: Det är carbongaffeln som är superlätt, den väger bara 1250g så det är därför den kappar så mycket vikt.

STIZZE sa...

Kul att höra en gott om sadeln!