söndag 27 april 2014

Cykloteket Lida Loop träningsläger dag 2

Idag var andra och sista dagen av Cyklotekets Lida loop läger.
Det var fortsatt fint väder och alla var taggade för att komma ut och köra lite i skogen.
Vi hade satt upp tält och mekställ så att alla som ville kunde få hjälp med att fixa till cykeln som verkade vara riktigt uppskattat.
Det var en hel del cyklar här och det var inga dåliga pjäser heller. Det var säkert ett par miljoner som låg i gräset här.

Vi började dagen med att köra 2:a loopen av Lida Loop. Det blev en del stop för att gå igenom de svåra partierna och ge lite tips på spårval och hållningen av cykeln.
Ett av de populära ställena på Lida Loop år diagonalen och det lilla lerhållet man ska igenom där. Det blev några varv igenom där för att hitta rätt spår och våga ta sig igenom diket. 
Jag tror att i stort set alla klarade det tillslut. Kul och se hur bra alla utvecklats på bara 2 dagar. Efter lunch och resten av dagen var det teknikträning. Då körde vi igenom lite kurvtagning, bunnyhop, en teknisk slinga, pumpa sig genom ett dike och wheela.
Det verkade som alla deltagarna var väldigt nöjda efter helgen och har fått lära sig mycket. Kul att det varit uppskattat.
 
Jag fick chansen att testa en fatbike lite mer av Cykloteket idag också och köra i skogen också.
Det var lite skum skänsla att köra med de stora däcken. Den kändes ganska understyrd då den järna klättrade rakt fram. Det blev till att tänka om lite vid spårval då de stora däcken inte kom emellan där jag brukar köra i vanliga fall. Var en trevlig upplevelse att köra.
 

Inga kommentarer: