tisdag 14 januari 2020

Styrketräning och Zwift stage 1 race

Idag blev det först styrketräning på lunchen. Körde först SATS Bootylicious 30 minuter och fortsatte sen med 30 minuter ABSolution. Grym träning för både ben och coremuskler.

När jag kom hem tänkte jag att jag skulle testa lite Zwift.
Såg att det fanns ett Tour de Zwift Stage 1 race som var ganska kort så det kunde jag börja med att testa.
Anmälde mig i B klassen då A klassen är alldeles för snabba för mig.

Jag hade förstått att starterna brukar vara riktigt snabba  så jag veva igång på 350 watt och trodde det skulle hålla någorlunda men ak så fel jag hade.
Fick höja runt 100 watt till för att inte bli helt avhängd.
Hade lite problem att hitta rulle och det kändes som det inte var så stor skillnad på att ligga bakom någon eller köra själv.
Försökte köra upp mig lite och först hände ingenting men sen gled jag igenom hela klungan. Vet inte om det är någon eftersläpning när man kör med Monark och Garminpedaler.

Lyckades inte håla mig där framme utan jag ramla ner efter den hårda öppningen. Det gick riktigt fort där framme och jag hade inte en suck att hänga med.
Trodde jag skulle vara lite starkare och det skulle vara mellan 3,2-3,9 W/KG i B klassen så jag hoppades jag skulle hänga med lite bättre.

Får träna lite smartare så jag orkar hänga med bättre.
Hade ändå inte superdåliga värden för att vara mig med 319 watt i snitt. Och jag fick min högsta medelpuls på väldigt länge på hela 170.


De längst fram hade riktigt höga w/kg för att köra i B klassen, någon var uppe i 5.0 w/kg på hela racet. Där ligger jag klart efter.


Kul och testa på Zwift race. Det lär säkert bli fler gånger.

Inga kommentarer: