onsdag 29 januari 2020

Tour de Zwift Stage 5 race

Idag blev det test av Zwift igen. Anmälde mig till Tour De Zwift Stage 5 race i klass B igen.
Jag hade blivit inbjuden till Zwift Team Type 1 som är en grupp där alla är diabetiker typ 1 eller har en familjemedlem som har det.
Tyckte det var en bra initiativ och kul och lära känna en massa andra cyklister som är i samma situation som mig med typ 1 diabetes. Alltid bra att sprida erfarenheter och få tips ifrån likasinnade.
Team Type 1 hade även en egen tröja man kan köra med så det är lättare och hitta varandra om man kör samtidigt.
Tänkte det skulle vara bra på racet så jag ser mig själv lättare också i klungan.


Sen startade racet men jag såg inte min tröja någonstans. Fick en ganska bra start och var med långt fram. Trodde jag hade någon vy där jag inte såg mig själv. Vet inte var det är för samplingsfrekvens ifrån pedalerna för jag låg i 500 watt nerför och höll mig knappt i klungan sen helt plötsligt var jag nästan först.

Var fortfarande osäker på vem jag var i klungan så jag slutade trampa men hängde fortfarande på och killen framför mig som var först slutade inte. Så jag tänkte jag ligger kvar här.
Men tyckte det var konstigt att han framför verkade öka och sänka farten i ungefär samma takt som mig.
Jag slutade då att trampa helt och efter nästan 10 sekunder så slutade han framför också och jag blev omkörd av ett gäng. Det visade då sig att han framför var jag. Vafan har jag legat först i sista klungan typ hela tiden och smårullat. Och varför hade jag inte teamtröjan på längre som jag hade i uppvärmningen?
Körde på lite i slutet men med 100 meter kvar så kom hela klungan bakom mig och spurta om.
Hade dragit så mycket så jag hade nästan lika många W/KG som han som vann idag.


Men några verkar ha dragit mycket mer eller var grymt lätta för ett helt gäng låg en bra bit över 4 W/Kg.

Får köra några race till och se om jag kan klura ut hur man kan köra i klungan för att spara krafter och inte ta ut sig för mycket.

Inga kommentarer: