lördag 25 januari 2020

Arenarun 10km 37 plats totalt så grymt nöjd

Idag blev det lite alternativträning. Hela familjen skulle springa Arenarun tillsammans med Oskars kompis Teo och hans pappa Anders.
Oskar, Teo och Eva sprang 2 km rundan medan Emilia fick testa på Minirun och jag och Anders stod och heja på.
Oskar och Teo drog iväg och lämnade Eva i efterdyningarna. Kul att Oskar och Teo sprang hela loppet tillsammans.


Eva fick slita lite mer längre bak men hon tog sig runt fint och var bara 6:22 efter snabbingarna Oskar och Teo.


Här har vi ett par glada medaljörer. De spånar redan efter nästa hinderbana att springa.

Sen var det dags för mig och Anders att springa. Tänkte jag skulle starta lite lugnt då jag knappt sprungit något de senaste åren och inte viste om jag skulle orka alla trappor och hinder.
Starten gick och jag lyckades faktisk ta det lite lugnare i början då det ändå var ganska trångt. Brukar ha en benägenhet att öppna för hårt och dö i mitten och sen komma igång på slutet.

Fick till ett lagom hårt tempo utan att gå för mycket på rött. Först hade jag en plan på att försöka springa i trapporna men den omvärdera jag ganska snabbt och gick 2 steg i taget i stället. Tror det gick nästan lika snabbt men sparade mycket energi så jag skulle orka springa när jag kom upp istället.

Fick häng på en tjej som sprang nästan lika snabbt som mig. Det roliga var att så fort jag skulle springa om så öka hon. La mig bakom och tänkte att det går skapligt snabbt och det var trångt. Sen kom det lite öppnare bana och jag ökade för att springa om men då öka hon också. 
Ha ha kul när hornen åker ut. Sen kom vi till ett av de 4 hinderbanorna och då orkade hon inte hänga med längre. Kul med sällskap så länge det vara.

Sprang ikapp ett gäng ifrån Sockertoppen också. Kul att möta några andra med Diabetes också. Stannade några sekunder och hälsade.

Ut på andra varvet så kom jag precis in när en annan grupp startade sitt första varv så det blev lite trångt vid hinderna.
Försökte och inte förta mig utan bara springa om där det fanns plats och jag inte behövde ödsla någon extra energi.

Precis som på MTB så var jag dålig uppför och blev omkörd där. Men på de tekniska partierna med hinderbanorna så sprang jag om många.

Tror jag sparade mycket energi på att ta det lugnt inför hinderna och sen ösa på över hinderna. 
Det märktes framförallt på de höga hinderna där de flesta stannade och klättrade upp medan jag bara hoppa upp och kunde bibehålla farten upp till toppen.

Även vid däcken så stannade många och klev i ett däck i taget medan jag sprang på kanterna bara.

Sen var det containern med mjuka påsar i. Där klättrade de flesta upp och gick rakt ner och fick sen vada igenom allt. 
Jag körde på ett skutt upp till kanten och tog sen ett så stort hopp jag bara klara och fick med mig farten och kunde bara ta ett par hopp till andra kanten.

Kom i mål trött och gladd på 55:32. Grymt nöjd med den prestationen. Jag som är så kass på att springa hade som mål att försöka klara mig under timmen på en bra dag och det gick ju över förväntan, riktigt kul.

Jag placera mig dessutom på en grymt fin 37 plats i totalen bland både elit och motionärer det är inte fy skam för en som inte kan springa.
Fullständiga resultat ifrån Arenarun finns här.Inga kommentarer: