fredag 31 januari 2020

3R Volcano Flat Race - 3 Laps

Nu börjar jag få ett hum om hur det fungerar i Zwift när jag tävlar.
Nu fick jag ha Team Type 1 tröjan när jag körde då det inte var någon Tour de Zwift race. Var grymt mycket lättare och se sig själv nu.


Det blev mycket lättare att kalibrera farten också då jag nu viste vilken Avatar jag var. 
Det är ju några sekunders fördröjning på det jag gör som är lite irriterande. 
Så börjar jag tappa klungan så får jag ta i utav helvete för att komma ikapp.
När man sen fått upp farten så får jag dra ner rejält för att inte köra om hela klungan då det är så mycket eftersläpning.

Men nu börjar jag få till det och då gick det till och med att vila upp sig lite i klungan utan att behöva gå på och slå av hela tiden.

Fick till en bra start idag men efter några km så drog en ganska stor klunga iväg som jag inte orkade täppa till.
Hamna dock i en bra klunga efter och vi körde på skapligt fort. Blev lite jojoåkning ifrån min sida men jag höll mig i klungan hela tiden. 
Det var bara att jag slog av lite för sent och gick upp och drog en del när jag rullat om klungan. Men det är ju bra träning att ta i lite extra ibland men jag vill inte gå för mycket på rött så jag blir helt söndersliten.
Hängde med hela racet i den andra klungan och sista kilometerna så blev det lite fartökning men ändå inte så det kändes för tungt att hänga med men det gick riktigt fort ändå för att vara mig.

Inför spurten klanta jag till mig lite då jag inte han skruva upp motståndet tillräckligt så jag missade några placeringar men jag får vara riktigt nöjd ändå.
Skönt att jag börjar få till det lite bättre nu.
Blev en 6:e plats i B klassen, ett bra steg uppför. Vet dock inte hur bra motståndet var jämfört med Tour de Zwift racen men det kändes i alla fall som jag hade bättre kontroll nu.

Får se om jag orkar hänga på lite bättre nästa vecka i Tour de Zwift om jag hinner köra.
  

Inga kommentarer: