fredag 12 februari 2010

Djävla skitskruv

Mitt drivpaket till vintercykeln blev ju helt obrukbart igår. Så efter jobbet gled jag in till Pedalogerna för att införskaffa mig en helt ny uppsättning av kedja, kassett, trissor till bakväxeln och sen stor och mellanklingan där fram och ett par bromsklossar fick gå med också av bara farten.
Dom hade allt inne som tur var så jag slapp springa runt och leta.
Det var hajfena delux på min storklinga.

Min gamla kedja var lite längre än vad den ska vara också så det var verkligen dags för en stor översyn.
När jag kommer hem så tänkte jag att jag bara slänger ditt grejerna lite snabbt och sen går och slappar framför TV:n ett tag då det varit ganska mycket på jobbet och jag är lite småtrött.
Det gick inte så snabbt som jag tänkt mig. Kedjan, kasseten och trissorna gick snabbt men sen var det dom där 2 djävla skruvarna till stor och mellanklingan.
Vad fan tänkte Shimano med när dom har torx på ena sidan som är grymt bra och sen sätter 2 små djävla hack på andra sidan som man måste ha specialvarktyg för? Det finns ju inte en chans i helvete att hålla emot med det där lilla djävla specialverktyget om det sitter fast lite.

Kl är snart 24:00 och jag har fortfarande inte fått bort skiten. Jag har försökt med 5-56, gick inget vidare. Jag har försökt att pressa ditt verktyget med tving så att det inte ska glida, gick heller inget vidare. Jag har försökt värma upp det med braständare och spänna fast skiten med tvingen men det gick fortfarande inte. Har bankat och slagit det i hopp om att spänningarna ska släppa utan resultat.
Antar att det bara återstår att försöka borra bort skiten i morgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Per Kumlins svordomsblogg. Hoppas det löser sig med skruven :)

Per Kumlin sa...

Ja jag var lite smått förbanad när det inte gick som jag ville. Men med lite våld så löste det sig....;o)